Το 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ, ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ενώνουν δυνάμεις με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ και την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ.
Άσκηση Εκκένωσης από Σεισμό και Φωτιά στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου
👬🌞👭Σκοπός του Ινστιτούτου η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. Κεντρικοί στόχοι του παρόντος προγράμματος η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων.

Οι δράσεις μας υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.
Ο κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα μας αλλάξουν τα κίνητρα για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας.
Σχεδιασμός Δράσεων 2019 – 2023 του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Ένταξη Ασκήσεων Ετοιμότητας / Εκκένωσης Σεισμού και Πυρκαγιάς και γενικότερα Φαινόμενα Φυσικών Καταστροφών/ Πλημμυρών, Τραυματισμών από αιτίες των κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποδομής, Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης της Βίας και του εκφοβισμού ανάμεσα σε μαθητές, στα σχολικά Συγκροτήματα της Χώρας, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τις Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών και άλλους Φορείς που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και συγκρότηση της ομαδικότητας στην αύξηση του βαθμού ετοιμότητας των μαθητών και πολιτών κάθε ηλικίας και προστασίας από φυσικά φαινόμενα με στόχο την απόκτηση εμπειρίας στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.
Με την υποστήριξη και συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων που ακολουθούν παρακάτω.

🇬🇷Eλληνική Ομάδα Διάσωσης ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΟΔΑ.
🇬🇷Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team Sar 312.
🇬🇷 Αερολέσχη Θηβών
🇬🇷Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ – Rescue Team DELTA.
🇬🇷Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας.
🇬🇷Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου ΣΕΠ.
🇬🇷Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Εθνικής Άμυνας ΠΣΕΕΑ.
🇬🇷Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων ΟΥΚ-ΣΕΒ.
🇬🇷Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου.
🇬🇷Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής – Πάρνηθας.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.