ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ'' ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ'' ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ    ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ...

Του Παναγιώτη Τσάμπρα

 Την Κυριακή 2 Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία ν' ακούσουμε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον Κώστα Μακεδόνα,  τα "Κίτρινα Ποδήλατα" και την Ζωή Παπαδοπούλου. Η συναυλία έγινε στον πολυχώρο "Λιπάσματα" στην Δραπετσώνα. Ένας πολύ ωραίος χώρος με θέα στο λιμάνι του Πειραιά.  


Τους τραγουδιστές συνόδεψε η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".
Μια ορχήστρα η οποία δημιουργήθηκε το 1997 από την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Ο κάθε ένας τραγουδιστής έπιασε μια διαφορετική εποχή από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Τα "Κίτρινα Ποδήλατα" είπαν και τα τέσσερα "Τραγούδια του Αντρέα" και άλλα τρία τραγούδια από την δεκαετία του '60.

O Κώστας Μακεδόνας επέλεξε να πει κάποια από τα πιο γνωστά λαϊκά τραγούδια άλλα και τραγούδια από την "Ρωμιοσύνη" και δυο από τα  "18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας". 

H Ζωή Παπαδοπούλου είπε τα εξής τραγούδια: "Μυρτιά", "Σε ποιο βουνό", "Του μικρού βοριά", "Απαγωγή", "Άσμα Ασμάτων", "Χωρίς Φεγγάρια", "Άπονες εξουσίες".  

Τέλος, να πω ότι οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές. Το κοινό όμως δεν έδωσε την προσοχή που απαιτούνταν στις εκτελέσεις. Το καλό είναι όμως ότι γέμισε τον πολυχώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular