Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Η επιτυχής δράση του ΣΕΠ στα τρια χρονια λειτουργιας του

Ολοκληρώνοντας τη φετινή  αθλητική σεζόν κάναμε έναν απολογισμό της αγωνιστικής δράσης του ΣΕΠ στα τρία μόλις χρόνια λειτουργίας του. 
Συγκεκριμένα: Πραγματοποιήθηκαν 61 αγώνες υπό την αιγίδα του ΣΕΠ στους οποίους αγωνίστηκαν 57 επαγγελματίες πυγμάχοι, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες . Οι αγώνες αυτοί υπό την αιγίδα του ΣΕΠ, έλαβαν χώρα σε 21 διοργανώσειςγια τις οποίες ο ΣΕΠ συνεργάστηκε με 6 προμόουτερς, ενώ στις εξ αυτών των διοργανώσεων,  διοργανωτής ήταν ο ΣΕΠ. 9 Έλληνες αγωνίστηκαν με ξένο αντίπαλο7 πυγμάχοι προσκλήθηκαν από ξένους προμόουτερς και αγωνίστηκαν εκτός Ελλάδος  και 5 ξένοι επαγγελματίες ήρθαν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν με Έλληνες πυγμάχους. 

 Για τη διεξαγωγή όλων αυτών των αγώνων ο ΣΕΠ συνεργάστηκε με 9 διαιτητές -κριτές οι οποίοι παρακολούθησαν ένα σεμινάριο διαιτησίας που διοργάνωσε στην Ελλάδα ο ΣΕΠ κι ένα σεμινάριο διαιτησίας της EBU στη Λιέγη. Σχεδόν όλοι πραγματοποίησαν εντελώς δωρεάν ένα πακέτο 5 πανάκριβων ιατρικών εξετάσεων σε κρατικά νοσοκομεία με τη διαμεσολάβηση του ΣΕΠ. Κομβικό σημείο για το ΣΕΠ  η συνεργασία με τον επίσημο και πιστοποιημένο μάνατζερ του ΣΕΠ, Χρήστο Γάτση. 

Κορυφαία στιγμή αυτής της τριετίας η διεκδίκηση της ζώνης της EBU από τη Μαρία Σεμερτζόγλου μέσα στη Γαλλία την οποία έχασε για 2 σημεία. 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως είναι ότι ο ΣΕΠ ανάγκασε τους πάντες να μιλούν και πάλι για την πυγμαχία και την ξανανέβασε στο βάθρο που της αξίζει να βρίσκεται ως βασίλισσα των μαχητικών αθλημάτων.

 Απόδειξη αυτών είναι ότι τα main events των κορυφαίων διοργανώσεων είναι πλέον η  επαγγελματική πυγμαχία.
 Κάποιες φορές οι αριθμοί περιγράφουν καλύτερα την πραγματικότητα. Σε χαλεπούς καιρούς ο Γιώργος Στεφανόπουλος έδωσε σάρκα και οστά σε μια ιδέα που σκεφτόταν και προετοίμαζε αρκετά χρόνια πριν την υλοποιήσει. Σαφώς οι συντελεστές αυτού του έργου είναι πάρα πολλοί,  κυρίως οι πυγμάχοι και οι δάσκαλοί τους που εμπιστεύτηκαν το ΣΕΠ. 

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος, τρία χρόνια μετά κρίνει ότι είναι πραγματικά πολλοί αυτοί που αξίζουν ένα ευχαριστώ. Υπάρχουν όμως κάποιοι που χωρίς αυτούς ίσως να μην υπήρχε επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα, κι αυτή είναι η LG. Ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζει στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που πίστεψε στο εγχείρημα της επαγγελματικής και το στήριξε από την πρώτη στιγμή. Αυτοί όμως που δικαιούνται το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι οι πραγματικοί εργάτες του ΣΕΠ που προσφέρουν ασταμάτητα, χωρίς να παίρνουν και να περιμένουν το παραμικρό, απλά είναι δίπλα του.

 Αυτοί  είναι ο  μεγάλος του γιος Στέφανος Στεφανόπουλος, η Φωτεινή  Ζαμπετάκη και φυσικά η  οικογένειά του που  όλοι τον στηρίζουν με κάθε τρόπο και σε κάθε βήμα. 
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular