ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΦΩΝΕΙ "ΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ


Του Παναγιώτη Τσάμπρα


Την Τετάρτη 12 Ιουλίου ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών τραγούδησαν δικά του τραγούδια αλλά και λαϊκά, ελαφρά και δημοτικά.. Μια φαντασμαγορική συναυλία με σκέτς που έγραψε η δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Μυρτώ Κοντοβά. Τα σκέτς ερμήνευσαν ως επί το πλείστον ο Κωστής Μαραβέγιας και ο Πάνος Μουζουράκης αλλά και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού καλωσόρισε τους θεατές στο Καλλιμάρμαρο.


Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μοιράστηκε με τον Σαββόπουλο την "Θαλασογραφία του και μόνη της η Ελεονώρα τραγούδησε την ''Επιμονή" του Κώστα Λειβαδά. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είπε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια(''Δω στα λιανοχορταρούδια", "Είμαι ερωτευμένος με τα μάτια σου", "Τι τα θέλεις τα λεφτά σου").

Μια πολύ ωραία στιγμή είναι όταν η νέα τραγουδίστρια Βιολέτα Ίκαρη τραγούδησε "Με γέλασαν μια χαραυγή".  .  Ο Γιάννης Χαρούλης  τραγούδησε μαζί με τον Σαββόπουλο το "Ζεϊμπέκικο" του και  αμέσως μετά μόνος του είπε "Σου μιλώ και κοκκινίζεις".  


 Ο Νίκος Ζιώγαλας τραγούδησε την "Παράβαση" των "Αχαρνέων'' του Σαββόπουλου Ο Σαββόπουλος μοιράστηκε με την τραγουδίστρια Κατερίνα Πολέμη και την Δήμητρα Γαλάνη -δηλαδή με δυο τραγουδίστριες δυο διαφορετικών γενεών- το πασίγνωστο τραγούδι του "Μη μιλάς άλλο γι' αγάπη".  Επίσης η Δήμητρα Γαλάνη μόνη της τραγούδησε το ''Όταν σημαίνει η ώρα'' .  .  Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τραγούδησε μαζί με τον Σαββόπουλο το τραγούδι "Και τι  ζητάω" του Μαχαιρίτσα και τη "Δημοσθένους Λέξις" του Σαββόπουλου.


 Η Μαρία Φαραντούρη τραγούδησε πρώτα μαζί με τον  Σαββόπουλο και τον Μαχαιρίτσα το τραγούδι του Σαββόπουλου "Στη συγκέντρωση της Ε.Φ.Ε.Ε''. Αμέσως μετά η Φαραντούρη είπε το "Ένα το χελιδόνι" του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη. Δυο νέα αδέλφια από την Κρήτη, οι Αδελφοί Στρατάκη τραγούδησαν το "Δικέ τους" και τον "Λαϊκό τραγουδιστή'' του Σαββόπουλου.

  Η Βασιλική Καρακώστα μαζί με τον Σαββόπουλο τον "Τσάμικο'' του  και μόνη της είπε το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι ''Η Ρωμανία επάρθεν". Ο Γιάννης Ζουγανέλης τραγούδησε μια παραλλαγή του τραγουδιού του Σαββόπουλου "Τον χειμώνα ετούτο'' που το μετέφερε στα σύγχρονα(;) δεδομένα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος  τραγούδησε μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.  Στο τέλος η νέα πιανίστρια και τραγουδίστρια Εύα Μάζη τραγούδησε  μαζί με τον Σαββόπουλο το 'Μια θάλασσα μικρή". Μια πολύχρωμη από άποψη φωτισμού και θεαματική συναυλία σε ένα γεμάτο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κλείνοντας, να πω ότι η συναυλία μεταδόθηκε ολόκληρη από τον Σκάϊ και ότι η όλους τους τραγουδιστές τους συνόδευε η ορχήστρα που συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο. Η συναυλία έγινε για την φιλανθρωπική δράση "Όλοι μαζί μπορούμε" που ανήκει στον όμιλο "Σκάϊ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular