ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίστηκε στον πολυχώρο "Λιπασμάτα" στη Δραπετσώνα. Σ' έναν πολύ ωραίο χώρο με θέα τη θάλασσα

Η Ματούλα Ζαμάνη στη Δραπετσώνα
Του Παναγιώτη Τσάμπρα  

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίστηκε στον πολυχώρο "Λιπασμάτα"  στη Δραπετσώνα.  Σ' έναν πολύ ωραίο χώρο με θέα  τη θάλασσα
και μ' ένα κοινό που αποτελούνταν  από ανθρώπους που γνώριζαν το ρεπερτόριο της και συμμετείχαν σχεδόν σε όλα τα τραγούδια τραγουδώντας και χορεύοντας και από ανθρώπους που πιθανότατα την έβλεπαν για πρώτη φορά. 


 Η συναυλία ξεκίνησε με ένα από τα καινούργια τραγούδια της. Ο τίτλος είναι ''Πριν".  Συνέχισε με το τραγούδι "Γιατί γλυκιά μου κλαίς" του Απόστολου Καλδάρα αλλά και με την "Δραπετσώνα" του Μίκη Θεοδωράκη.  Ακολούθησαν δυο δικά της τραγούδια, η ''Δονούσα" και η "Ικαρία".
τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Επίσης είπε παραδοσιακά τραγούδια όπως το "Καίγομαι και σιγολιώνω".

   Ακούστηκε ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου το "Καίγομαι, καίγομαι". Αλλά και ένα τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου το "Ξένος για σένανε κι εχθρός".  Είπε διασκευασμένα αρκετά λαϊκά τραγούδια. Συγκεκριμένα είπε δυο τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και ένα του Βασίλη Τσιτσάνη. Ένα από τα λαϊκά που είπε είναι το τραγούδι "Σάμπα μου ξηγιέσαι" του Μανώλη Χιώτη το οποίο η Ματούλα Ζαμάνη το είχε πει και στον δίσκο του κιθαρίστα Δημήτρη Μυστακίδη "Εσπεράντο'' το 2015.


 Επίσης  προς το τέλος της συναυλίας η Ματούλα Ζαμάνη είπε το "Θεέ μου μεγαλοδύναμε". Κάποια στιγμή τραγούδησε και τη "Τσιγγάνα"  ενωμένη με το "Ας ερχόσουν για το λίγο" του Μιχάλη Σουγιούλ και του Μίμη Τραϊφόρου. Αυτά ήταν τα μοναδικά ελαφρά τραγούδια. Είπε τις "Μέλισσες" του Γιώργου Καζαντζή και της Ελένης Φωτάκη αλλά και τον "Βυθό" του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Κλείνοντας να πω ότι κάποια από τα τραγούδια της συναυλίας είπε ο κιθαρίστας Κώστας Νικολόπουλος και ότι την Ματούλα Ζαμάνη συνόδευε 5μελής ορχήστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular