ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ένας "Πυρήνας" μουσικών παίζει τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα στο μικρό Θέατρο "Πέτρας" στην Πετρούπολη

Ένας "Πυρήνας" μουσικών παίζει τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα στο μικρό Θέατρο "Πέτρας" στην Πετρούπολη.


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΜΠΡΑΠριν ξεκινήσω να μιλήσω για την συναυλία που είδα την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα σας πω λίγα λόγια για την ιστορία του συγκροτήματος "Πυρήνας". Το συγκρότημα "Πυρήνας" ιδρύθηκε το 2014 από τον μπουζουξή Γρηγόρη Βασίλα. Η πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στη Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. και την εκπομπή "Πάντα ν' ανταμώνουμε" αποτέλεσε και τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.  Το 2016  κυκλοφόρησε ένας ακόμη δίσκος του "Πυρήνα"  με τίτλο "Φανός Θυέλλης" και με περιεχόμενο τραγούδια του Γρηγόρη Βασίλα με στίχους του Κώστα Φασουλά αλλά και ορχηστρικά του Γρηγόρη Βασίλα.  Την ίδια χρονιά στο Θέατρο Βράχων "Άννα Συνοδινού"  ο "Πυρήνας" έκανε την πρώτη του συναυλία.  Στις 28 του φετινού Ιούνη λοιπόν ο Γρηγόρης Βασίλας  και ο "Πυρήνας" έκαναν μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα.

Τραγούδησαν η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο Θοδωρής Μέρμηγκας.  Ακούστηκαν τραγούδια από την δεκαετία του '70 του Καλδάρα αλλά και λίγα νεότερα και παλιότερα. Έγινε ξεχωριστή μνεία στον "Βυζαντινό Εσπερινό" και στην "Μικρά Ασία".   Ξεχωριστή στιγμή στη συναυλία είναι η ερμηνεία της Σταυρούλας Μανωλοπούλου στο τραγούδι "Η Σμύρνη"  με στίχους του Πυθαγόρα. 


Άλλη μια ξεχωριστή στιγμή ήταν η απαγγελία του τραγουδιού "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι" από τον μικρό γιό του Γρηγόρη Βασίλα, Νικόλα. Αμέσως μετά η Σταυρούλα Μανωλοπούλου το τραγούδησε στην μη λογοκριμένη του εκδοχή. Τραγούδησε και ο ίδιος ο Γρηγόρης Βασίλας.  

Πριν αρχίσει η συναυλία μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας "Δίκτυο" και παρουσιαστής της εκπομπής "Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα" Πάρης Μήτσου.  Κλείνοντας, να σας πω ποιοι αποτελούν τον "Πυρήνα":


  • Γρηγόρης Βασίλας μπουζούκι , τραγούδι

  • Θοδωρής Στούγιος μπουζούκι ,τραγούδι
  • Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν

  • Γιάννης Ευαγγέλου κιθάρα, τραγούδι
     
  •  Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος κλασική κιθάρα
  •  Γιάννης Πλαγιαννάκος κοντραμπάσο

  • Φίλιππος Παχνιστής πιάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular