Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ , ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο χρήστης Ε.Ε.Σ. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης πρόσθεσε 8 νέες φωτογραφίες.
5 ώρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ , ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Την Κυριακή 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση εθελοντών του Σώματος της Κατερίνης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Δασοπροστασία», κατόπιν πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τις εθελοντικές οργανώσεις ενταγμένες στο μητρώο της στους τομείς δασοπροστασίας / δασοπυρόσβεσης.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Κατερίνης και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, ήταν διάρκειας 52 ωρών και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν είκοσι τρεις (23), εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά περιστατικά δασικών πυρκαγιών. Το πρόγραμμα έληξε την Κυριακή 14 Μαΐου με την πραγματοποίηση γραπτών και πρακτικών εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν απόλυτα επιτυχή.
Εκπαιδευτές στο πρόγραμμα ήταν αξιωματικοί της Π.Υ. Κατερίνης με αξιόλογη και πολυετή εμπειρία σε θέματα πυροπροστασίας, οι οποίοι αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης επικεντρώθηκε στις παρακάτω ενότητες:
1. Πυροσβεστική τέχνη (8 ώρες)
2. Δασικές πυρκαγιές (14 ώρες)
3. Πρώτες Βοήθειες (2 ώρες)
4. Κανόνες επικοινωνίας και χάρτες (8 ώρες)
5. Πυροσβεστικά οχήματα (18 ώρες)
Η Εθελοντική Διοίκηση του Σώματος θα ήθελε να εκφράσει τις θερμά της συγχαρητήρια προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και ιδιαίτερα προς τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Φαλάρα και τους Εκπαιδευτές – Αξιωματικούς για την άρτια οργάνωση του προγράμματος και ταυτόχρονα να τους ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και την πολύχρονη άριστη συνεργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost