Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΧΙΟΥ :Διαλέξεις για την φωτιά

Η ασφάλεια των εμπλεκομένων σε μια δασική πυρκαγιά είναι η σημαντικότερη μέριμνα για όλους.
Μια πλήρης εργαλειοθήκη από γνώσεις είναι πάντα ένας καλός σύμμαχος.Μια διάλεξη που απευθύνεται σε όσους φορείς εμπλέκονται με την καταστολή δασικών πυρκαγιώ (πυροσβετικοί υπαλληλοι, εθελοντές πολιτικής προστασίας, κ.α.) από τον Δρα Μιλτιάδη Αθανασίου.

Σκοπός της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Χίου είναι η συνεπής, συνεχής, ανιδιοτελής και με κάθε τρόπο και μέσο συμβολή της στην προστασία και αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος, του νησιού μας και η βοήθεια στο συνάνθρωπό μας.

Η Ομάδα παρουσιάζει μας ολοκληρωμένη δράση στον τομέα της δασοπροστασίας εφαρμόζοντας το τρίπτυχο πρόληψη, καταστολή, αναγέννηση – ανασυγκρότηση.


Εκτελούμε περιπολίες σε καθημερινή βάση καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο με το περιπολικό/πυροσβεστικό της όχημα. Επίσης εκτός αντιπυρικής περιόδου διοργανώνει ή συμμετέχει σε δενδροφυτεύσεις, κλαδέματα και καθαρισμούς δασικών περιοχών.

Επειδή, δυστυχώς, έχουμε φαινόμενα πυρκαγιών, τμήμα της Ομάδας μετά από κατάλληλη εκπαίδευση συμμετέχει κάτω από την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συμβάντα πυρκαγιών σε όλο το νησί. Επίσης όσες φορές χρειάστηκε η Ομάδα βοήθησε στο μέτρο του δυνατού σε αντιμετώπιση δύσκολων καιρικών φαινομένων αλλά και σε παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας.

Η δράση μας δεν περιορίζεται μόνο στις περιπολίες ή στη συνδρομή μας σε διάφορα συμβάντα αλλά αναπτύσσουμε δραστηριότητα και εκτός αντιπυρικής περιόδου με δημιουργία δασικών πυρήνων, κλάδεμα και καθαρισμό δασικών περιοχών, τον έλεγχο των υδροστομίων και των δεξαμενών νερού, αλλά και με τη συμβολή μας στην ασφαλή τήρηση τοπικών εθίμων ή εορτών.

Επίσης στον τομέα της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας τυπώνουμε και διανέμουμε αντίστοιχο υλικό, επισκεπτόμαστε σχολεία κάνοντας παρουσιάσεις σχετικές και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς με ανάλογο σκοπό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost