ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Angels Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων:Δεχτήκαμε καταγγελία στην περιοχή της Γλυφάδας, για ένα μόνιμα δεμένο σκυλάκι σε αυλή. Πήγαμε βεβαιώσαμε το περιστατικό και ξεκίνησε επιχείρηση


Δεχτήκαμε καταγγελία στην περιοχή της Γλυφάδας, για ένα μόνιμα δεμένο σκυλάκι σε αυλή. Πήγαμε βεβαιώσαμε το περιστατικό και ξεκίνησε επιχείρηση, μόνο που αυτή τη φορά, κράτησε 2 εβδομάδες μέχρι να τελειώσει, και πάθαμε και μάθαμε για μια ακόμη φορά.
Ο εν λόγο κύριος ήρθε στο τμήμα οικειοθελώς για να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες. Ήταν μάλλον ενήμερος όμως με το θέμα, ίσως να μην ήταν η πρώτη του φορά, και κάλεσε και δικηγόρο ο οποίος ήρθε άμεσα στο τμήμα. αφού του αναγγείλανε τις κατηγορίες και την αυτόφορη διαδικασία, ο δικηγόρος του τον συμβούλεψε να κάνει μήνυση σε εμένα, για ψευδή καταμήνυση και να μπούμε παρέα αυτόφωρο, πράγμα το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να κάνει. Από μεριά μου, ευχαρίστως θα μπω αυτόφωρο για ένα ζωάκι που έχει περάσει τόσα χρόνια έξω στο κρύο και την βροχή!!
video
Είμαστε νέα και άπειρη ομάδα, δεν θέλαμε να κάνουμε κάποιο λάθος και να την πληρώσει το σκυλάκι, και έτσι καλέσαμε για συμβουλή την πιο έμπειρη και ενημερωμένη στην Ελλάδα πάνω στα θέματα αυτά, την κυρία Μάρθα Πουλτίδου για συμβουλές και οδηγίες, καθ ότι μέσα από το τεράστιο έργο της τόσα χρόνια, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν το έχει αντιμετωπίσει.
Η Μάρθα ήρθε αμέσως στο τμήμα και μας βοήθησε με την γνώση της και την εμπειρία της, και γι αυτό της χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Παρούσης της αστυνομίας, της κυρίας Πουλτίδου, και εμάς λοιπόν, ο εν λόγο κύριος που είχε το σκυλάκι δεμένο, αφού μας διαβεβαίωσε ότι το αγαπάει, θα αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσής του προς το καλύτερο, βάζοντας αρχικά ένα κατάλυμα ώστε να μην βρέχεται το ζωντανό όταν βρέχει (ναι από την πολύ αγάπη το είχε δεμένο και εκτεθειμένο χωρίς σπιτάκι στην βροχή)
Η ομάδα μας δέχτηκε τον συμβιβασμό να μην προχωρήσει στα νόμιμα, με τον όρο ότι θα αλλάξει η κατάσταση και φυσικά ότι θα μπορούμε φυσικά να παρακολουθούμε το σκυλάκι μέσα στην αυλή του, ότι ώρα θέλουμε. Δέχτηκε τον όρο αυτό, κι έτσι εκείνη τη μέρα έληξε εκεί το θέμα.
Πέντε μέρες πέρασαν, χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή. Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κύριο αυτό, μου είπε ότι θα το φροντίσει άμεσα. Όπως και έκανε.... μόνο που δεν περίμενα ότι από το κακό, θα το κάνει χειρότερα!! Το σκυλάκι τώρα δεν ήταν δεμένο πια... ήταν φυλακισμένο μέσα σε ένα μικρό και χαμηλό κλουβάκι, που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί όρθιο!
Αυτό όπως καταλαβαίνετε το πήραμε καθαρά σαν κίνηση ειρωνείας και θράσους, γιατί μάλλον ο εν λόγο κύριος νόμιζε ότι έφερε τον δικηγόρο του, και κάναμε πίσω. Μάλλον νόμιζε ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, γιατί έχει δικηγόρο. ΛΑΘΟΣ!! Βάλτε το όλοι καλά στο μυαλό σας... είμαστε ΤΑΓΜΕΝΟΙ να σώσουμε ψυχές, και να σας τιμωρήσουμε με ότι προβλέπει ο νόμος!!
Μάθαμε λοιπόν ένα ακόμα πολύτιμο μάθημα, ότι υπάρχουν και οργανωμένοι εγκληματίες (γιατί όποιος κακοποιεί ζώο, είναι εγκληματίας!!) με δικηγόρους κλπ. Η ομάδα προσαρμόστηκε και εξελίχθηκε. Δείτε πως κινηθήκαμε στην περίπτωση του κυρίου αυτού, για να καταλάβετε κι εσείς ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν θα μείνει ατιμώρητος!!
Βάλαμε 12 άτομα που είχαμε διαθέσιμα να κάνουν επισκέψεις τον τόπο που είναι το σκυλάκι, και συγκεντρώσαμε υλικό της κατάστασης. 12 άτομα βεβαιώσαμε την κατάσταση, και κάναμε 12 ξεχωριστές μηνύσεις στον κύριο για το ίδιο θέμα, όπως έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να κάνουμε. Παιχνίδια με το νόμο θέλετε? θα τα έχετε. Ορίστε λοιπόν κύριε, βγάλτε άκρη με 12 μηνύσεις, και κάντε τα νόμιμα *12 αν θέλετε και καλή σας επιτυχία στο δικαστήριο.
Το σκυλάκι κατασχέθηκε από εισαγγελέα την ίδια μέρα που έγιναν οι μηνύσεις, και ο κύριος επιβραβεύτηκε με το πρόστιμο των 30.000€ που ορίζει ο νόμος για την παθητική κακοποίηση!
Από την ομάδα ANGELS προς τους δράστες:
Αν είστε εσείς οι εγκληματίες μια φορά οργανωμένοι, εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε 30! Κάθε κίνηση που θα κάνετε εναντίων μας, θα μας κάνετε καλύτερη και ποιο δυνατή ομάδα! Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε κάθε φορά και καλύτερους!
Να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά την κυρία Μάρθα Πουλτίδου, η οποία ήρθε και την δεύτερη φορά στο αστυνομικό τμήμα και μας βοήθησε. Χαίρομαι που έχουμε υποστήριξη από τόσο καταξιωμένα άτομα στον χώρο!
Υ.Γ - Το ποιο τραγικό και αστείο ταυτόχρονα, είναι ότι μετά την κατάσχεση με κάλεσε στο τηλέφωνο ο δράστης, και μου είπε μέσα σε όλα, ότι η ομάδα του είπε να το βάλει στο κλουβί κι εκείνος δεν ήθελε αλλά το έκανε γιατί του το είπαμε εμείς. Τα σχόλια τα αφήνω σε εσάς... εγώ απλά θα πω καλή επιτυχία με αυτή την ατάκα στο δικαστήριο, ότι η Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων, Angels, μου είπε να κλείσω το σκυλάκι μέσα σε κλουβί! Θα πέσει πολύ γέλιο!
Υ.Γ 2 - Μίλησα για την δικηγόρο του δράστη με άσχημο και προκλητικό τρόπο. Ζητώ συγνώμη λοιπόν και από τον δικηγόρο τον συγκεκριμένο, αλλά και από τους δικηγόρους γενικότερα.
Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, θέλω να σας πω ότι είμαστε απλοί άνθρωποι και χρησιμοποιούμε καθημερινές εκφράσεις, και μιλάμε με το συναίσθημα που μας κατέχει εκείνη την ώρα.
Η δημοσιότητα εκτός από τα καλά που μας προσφέρει στο έργο μας, έχει κάνει και κάτι ακόμα που ακόμα προσπαθώ να συνηθίσω και να προσαρμοστώ. Κάθε λέξη, κάθε μου κουβέντα, την ακούνε χιλιάδες άνθρωποι, και ενώ εγώ μπορεί να πω κάτι της στιγμής, να ακουστεί πολύ άσχημα σε μια ομάδα ανθρώπων.
Ελπίζω να καταφέρω να το διαχειριστώ και να μην θίγω κανέναν στο μέλλον. Προς το παρών, το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι έχετε απόλυτο δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου έτσι, και ζητώ συγνώμη για μια ακόμη φορά, και από εσάς, αλλά και από κάθε συνάδελφό σας που προσέβαλα με τους χαρακτηρισμούς μου.
Το επάγγελμα του δικηγόρου καθώς και το έργο του, είναι σεβαστό και το χρειαζόμαστε όλοι μας.
Δώστε μας χρόνο να προσαρμοστούμε σε αυτό που έχουμε φτιάξει. Διάθεση από εμάς υπάρχει
Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK..Angels Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Archive

Από το Blogger.