Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

7ο Συνέδριο Mobile Connected World.3η Ενότητα: Smart Connected Cities – The future is now!

---
---

3η Ενότητα: Smart Connected Cities – The future is now!

Τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και μεγάλης χωρητικότητας, εξελίσσονται στον ομφάλιο λώρο, που ενώνει αντικείμενα και ανθρώπους σε ένα ενιαίο διαδραστικό δίκτυο ενεργειών και στιγμιαίων αποφάσεων, δημιουργώντας μία ομπρέλα υπηρεσιών χωρίς όρια. Η άλλοτε φουτουριστική πρόβλεψη για την ύπαρξη έξυπνων πόλεων, είναι πια μία πραγματικότητα και η έννοια του κοινωνικού ιστού σε σχέση με την τεχνολογία παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις, έχοντας μία πραγματική υπόσταση. Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών είναι πλέον τόσο απαραίτητα όσο και αυτά της ύδρευσης και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη, κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα, έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των ψηφιακών υποδομών και θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.
Αν και οι μεταφορές παραμένουν στον πυρήνα των λειτουργιών μίας πόλης, η εκ βάθρων ψηφιακή μεταρρύθμιση έρχεται με την πλήρη διαδραστική διασύνδεση των δικτύων κοινής ωφελείας. Την κατανομή των ενεργειακών πόρων, ανάλογα με τη ζήτηση. Τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης για την πρόληψη και απομόνωση διαρροών, την αξιοποίηση ανιχνευτών  θερμότητας για τον εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς, την τοποθέτηση αισθητήρων σε θέσεις στάθμευσης και εκατοντάδες άλλες εφαρμογές σε ποικιλία τομέων όπως η δημόσια ασφάλεια, ο τουρισμός κ.α.
Ουσιαστικά όλα είναι θέμα κλίμακας, αφού ήδη οι περισσότερες εφαρμογές λειτουργούν σε προσωπικό, οικιακό ή δημοτικό επίπεδο και θα μπορούσαν απλά να διασυνδεθούν ανταλλάσσοντας δεδομένα, χωρίς απαραίτητα να δημιουργηθούν εξαρχής νέες υποδομές. Νομοτελειακά δεν είναι μακριά η εποχή που θα μιλάμε για την πόλη, ως μία ενιαιότητα που θα διατρέχει οριζόντια κάθε έκφανση της ζωής μας, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της ανάλογα με τις συνθήκες, και αλλάζοντας τις συνθήκες ανάλογα με τις ανάγκες.
---

Υπό την αιγίδα

---
Για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.mwc.gr
---

Διοργάνωση

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular