ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

2η Ενότητα: Smart Connected Business – The IoT world


---
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  WORKSHOPS  ΧΟΡΗΓΟΙ

---
2η Ενότητα: Smart Connected Business – The IoT world
Η είσοδος των διασυνδεμένων συσκευών, όσο περνάει ο χρόνος δημιουργούν ένα οικοσύστημα που παράγει αλληλεπιδράσεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το περιβάλλον μας. Από το εσωτερικό του Smart Home στο οποίο μετρητές, και αισθητήρες, λαμβάνουν και στέλνουν πληροφορίες, έως την απομακρυσμένη χειρουργική και τη ρομποτική υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: Δεδομένα που διακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια, είτε πρόκειται να λειτουργήσει το πλυντήριο, είτε μία ρομποτική λαβίδα να σταματήσει μία αιμορραγία.
Φυσικά, στο επίπεδο των κινητών εφαρμογών, το Connected Car έχει πλέον τη δική του προνομιακή θέση, ανεβάζοντας την ασφάλεια και την άνεση σε άλλο επίπεδο! Από την όχι και τόσο μακρινή πραγματικότητα των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων, μέχρι και το σημερινό e-call, ο πιστός σύντροφος της καθημερινότητάς μας, έχει και αυτός την κινητή του υπόσταση η οποία του επιτρέπει να επικοινωνεί αυτόνομα με τον κατασκευαστή, να λαμβάνει αναβαθμίσεις και πληροφορίες, ενώ διατηρεί τα συστήματά του σε πλήρη λειτουργία ενημερώνοντας το χρήστη για την κατάστασή τους.

Το διαχρονικό ρητό «η γνώση είναι δύναμη» είναι πλέον περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Στο πλαίσιο του Digital Transformation η αύξηση της παραγωγικότητας είναι το ζητούμενο, αλλά υπάρχουν πολλά παράπλευρα οφέλη. Η ανάλυση δεδομένων π.χ. δημιουργεί τον πυρήνα γνώσης, πάνω στον οποίο δομείται μια νέα μορφή τεχνητής νοημοσύνης που συνεχώς εξελίσσεται τροφοδοτούμενη από νέες πηγές στοιχείων.


Μοντέλα μετακίνησης, αγορές προϊόντων, επισκεψιμότητα χώρων και πολλά άλλα χρήσιμα και ανοιχτά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν για πολλαπλές χρήσεις, από το e-business και το marketing, μέχρι την διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.Για την ώρα, μόνο οι πάροχοι δικτύου έχουν πρόσβαση σε αυτό τον τεράστιο, αλλά μάλλον υπο-εκτιμημένο όγκο πληροφοριών, που προέρχονται από τις κινητές συσκευές των συνδρομητών τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδά τους κατά 47 δισεκατομμύρια δολάρια, παράγοντας για τον εαυτό τους, αλλά και για λογαριασμό άλλων εταιριών, εκμεταλλεύσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων.


---
Blog
• Έρευνα: το 75% της χρήσης Internet θα γίνεται από mobile συσκευές το 2017
• Ex Machina: Η Ελληνική εταιρεία στο χώρο του Internet of Things
• Αυξημένες ευκαιρίες δημιουργεί το IoT στο χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
• Με στρατηγικό συνεργάτη την Telefonica η Wind στοχεύει σε σημαντικό μερίδιο στις υπηρεσίες IoT
• WarplyPay: το πρώτο mobile wallet για εμπόρους
---
Υπό την αιγίδα

---
Για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.mwc.gr

---
Διοργάνωση

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular