ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

1η Ενότητα: Me and my Smart Mobility – The Connected Ecosystem

---
---

1η Ενότητα: Me and my Smart Mobility – The Connected Ecosystem

Οι κινητές συσκευές είναι το υπ’ αριθμόν ένα αντικείμενο που συνδέεται ευθέως με τον κάτοχό του. Στην πραγματικότητα είναι η προέκτασή του, όχι πια μόνο στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και στην καθημερινότητα. Από την πανάρχαια προσωπική επικοινωνία, μέχρι και τη λειτουργία του ως ψηφιακή ταυτότητα για εκατοντάδες εφαρμογές, η συσκευή του καθενός ενσωματώνει -σε κάποιο βαθμό- την ίδια του την ύπαρξη.
Η σταδιακή ενσωμάτωση του ΙοΤ σε όλο και περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας, σε συνδυασμό με την μοναδική IP του κινητού, γίνεται η ταυτότητά μας σε κάθε είδους ψηφιακή εφαρμογή. Στον τομέα της διαχείρισης της οικιακής ενέργειας και της λειτουργίας συσκευών, των τραπεζικών συναλλαγών, της ενημέρωσης, της διασκέδασης, και της δημιουργίας προσωπικών προφίλ που εκτελούν αυτοματοποιημένες λειτουργίες, με την είσοδό μας στον χώρο, δημιουργούνται συνεχώς νέες εφαρμογές σε επίπεδο καταναλωτή, φιλοδοξώντας να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
Αν και τα μάτια των χρηστών πέφτουν στο κινητό τους, πυρήνας του όλου οικοσυστήματος είναι το cloud. Οι χιλιάδες μικροί, μεγάλοι και τεράστιοι servers που λαμβάνουν, επεξεργάζονται και εξάγουν την πληροφορία που ο κάτοχος μίας συσκευής θα ζητήσει ή θα αποστείλει με μερικές κινήσεις των δακτύλων του στην οθόνη της συσκευής του.
Αποκορύφωμα της έννοιας του προσωποποιημένου mobility είναι τα wearables. Εκτός από τα fitness gadgets, που εξελίσσονται σταδιακά σε e-health συσκευές, βλέπουμε και διάφορες υλοποιήσεις που είτε ενσωματώνουν την ταυτότητα του χρήστη και λειτουργούν ως κλειδί πρόσβασης, είτε δημιουργούν ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας (Virtual Reality & Augmented Reality), στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
---

Υπό την αιγίδα

---
Για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.mwc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Archive

Από το Blogger.