Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

έκθεση MWC 2017 ενημερωση

Τα τελευταία 2-3 χρόνια οι ψηφιακές τεχνολογίες και δη οι τηλεπικοινωνίες έχουν βρεθεί σε μια φάση που το invention boom φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Διανύουμε μία φάση χωρίς εκπλήξεις, όπου μετά το “…boom», όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον πως θα διαμορφωθεί το τοπίο για να πάρουν θέση σε αυτό.
Μερικοί δεν περιμένουν, αλλά προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Άλλοι βλέπουν μικρά ξέφωτα και σπεύδουν να τα καλύψουν, ενώ μία διόλου αμελητέα μερίδα αποτελούν αυτοί που κρατούν χαρτί και μολύβι και κάνουν από μία γωνία τους υπολογισμούς τους. Όλοι πάντως έχουν πειστεί ότι το να μην πάρεις θέση στις εξελίξεις θα είναι απλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Το θέμα δεν είναι «αν», αλλά «πότε»!
Ωστόσο, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα που το φετινό MWC τους χαρακτηρίζει ως το «The next element». Είναι το στοιχείο που θα μετατρέψει τις μαγικές τεχνολογίες σε απτή πραγματικότητα και συνηθισμένη καθημερινότητα. Αυτή άλλωστε είναι και η επιτυχία που αναζητούν όλοι. Να μετατρέψουν την επιστημονική φαντασία σε επιστημονική πραγματικότητα. Τα αστραφτερά τους επιτεύγματα να αποκτήσουν την καθημερινή τους χρήση, να φθαρούν στα χέρια δισεκατομμυρίων χρηστών, να γίνουν συνήθεια και να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας.   
Το μερίδιό της στο μέλλον διεκδικεί και αυτή εδώ η άκρη της βαλκανικής, η οποία ευτυχεί μετά από μερικά χρόνια ομφαλοσκόπησης να βγει συντεταγμένα σε ψηφιακό ξέφωτο. Αυτή η φωτογραφία με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής  στο πάνελ του MWC είναι όλα τα λεφτά. Για κάποιον που για χρόνια πολλά -από τις Κάννες- γέμιζε θλίψη βλέποντας τα περίπτερα των άλλων χωρών ήταν περίπου άπιαστο όνειρο…
Με το δεδομένο μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε συναστρία Ελληνικής παρουσίας με εθνικό περίπτερο και ταυτόχρονα παρουσία σε πολιτικό επίπεδο, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ότι πνέει ούριος άνεμος. Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες σε λιγότερο από ένα μην θα έχουμε επανάληψη της προσπάθειας με την πληροφορική ως αιχμή του δόρατος στη CeBIT!
Και δεν θα μείνει εκεί το πράγμα. Όλοι μετά το επιτυχημένο φετινό εθνικό-ψηφιακό προσκλητήριο της Βαρκελώνης, αναζητούν τρόπο για Bigger Better Deal του χρόνου,  με αναβαθμισμένη και διευρυμένη παρουσία. Μακάρι!
Ν.Παππάς: Πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας για όλους τους Έλληνες

Ν.Παππάς: Πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας για όλους τους Έλληνες

Υπάρχει ανάγκη για εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που θα υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο.
Έξυπνες λύσεις για έξυπνες πόλεις από την Intracom Telecom

Έξυπνες λύσεις για έξυπνες πόλεις από την Intracom Telecom

Λύσεις για έξυπνο φωτισμό, έξυπνη στάθμευση, διαχείριση απορριμμάτων καθώς και μια νέα λύση που αφορά μέτρηση επιπέδου θορύβων στην πόλη.
Η NGMN Alliance ανακοίνωσε νέες σημαντικές δραστηριότητες στο MWC 2017

Η NGMN Alliance ανακοίνωσε νέες σημαντικές δραστηριότητες στο MWC 2017

Σε εστίαση στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων, ώστε να τεθούν ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και στόχοι επιδόσεων για το 5G καλεί η NGMN Alliance.
Οι τέσσερις πυλώνες τεχνολογικής εξέλιξης της Ericsson

Οι τέσσερις πυλώνες τεχνολογικής εξέλιξης της Ericsson

Η Μαρία Μπούρα αναδεικνύει τη σημασία των τεχνολογικών συνεργειών στην αναζήτηση πραγμάτων με αξία στην ανθρώπινη ζωή.
Earth 2050: Dating a robot in an implanted reality από την Kasperksy Lab

Earth 2050: Dating a robot in an implanted reality από την Kasperksy Lab

Μια συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις και τις ανάγκες ασφάλειας ενός ψηφιοποιημένου μέλλοντος στο Mobile World Congress 2017.

GSMA: Έρευνα στο πλαίσιο του MWC 2017 μιλά για τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους των δικτύων 5G

Αν και τα πρότυπα για τα δίκτυα 5G δεν έχουν καθοριστεί προς το παρόν, μια νέα έρευνα από τον GSMA αναφέρει ότι οι συνδέσεις 5G θα ανέλθουν στα 25 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025. Στην έρευνα, η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «The 5G Era: Age of Boundless Connectivity and Intelligent Automation», συμμετείχαν 750 CEO.

Αυτά είναι τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Oukitel U16 Max

Στην έκθεση MWC 2017, η Oukitel θα παρουσιάσει το νέο Oukitel U16 Max, για το οποίο έχει ήδη επιλέξει να μας ενημερώσει για τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Πρόκειται για το πρώτο smartphone της Oukitel το οποίο φέρει οθόνη των 6 ιντσών που έχει κατασκευαστεί από την JDI.

Η Ulefone ανακοινώνει στο MWC 2017 την είσοδό της και στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας

Η Ulefone, εκτός από την κύρια δραστηριοποίησή της, που είναι η αγορά των φορητών συσκευών, δεν διστάζει να πειραματιστεί και με άλλα gadgets, τολμώντας ακόμη και να εισαχθεί στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας. Ο λόγος, μα φυσικά για την Ulefone VRKAM, μια 360° VR κάμερα.

Samsung Galaxy S7 edge: «Καλύτερο smartphone» στην έκθεση MWC 2017 σύμφωνα με τον GSMA

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το Samsung Galaxy S7 edge για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ειδικότερα, ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο smartphone στην έκθεση MWC 2017 της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο των Global Mobile Awards του GSMA. Σύμφωνα με την Samsung, o τίτλος αυτός είναι αποτέλεσμα του εκλεπτυσμένου design.

Συνεργασία Sony και Jolla φέρνει το Sailfish OS στα Xperia smartphones

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Jolla, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες, η εταιρεία πλέον υποστηρίζει το Open Devices Program της Sony, κάτι το οποίο σημαίνει ότι σύντομα θα διατεθεί το "ανοικτό" λειτουργικό Sailfish OS για την οικογένεια των Xperia συσκευών της ιαπωνικής εταιρείας.

Lenovo Miix 320. Ανακοινώθηκε επίσημα το οικονομικό convertible της εταιρείας με αποσπώμενο πληκτρολόγιο (MWC 2017)

Η Lenovo παρουσίασε στο MWC 2017 και το entry level portable convertible Miix 320, μία 2 σε 1 συσκευή με Windows 10 που αποτελεί διάδοχο του Miix 310 και για την οποία είχαν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες και πριν την έκθεση. Ενσωματώνει ένα -ιδιαίτερα ελαφρύ- πληκτρολόγιο το οποίο είναι αποσπώμενο.

Lenovo Yoga 520. Το νέο ισχυρό convertible laptop της οικογένειας Yoga με Windows 10 (MWC 2017)

Πέρα από το Yoga 720 που ήδη σας παρουσιάσαμε, η Lenovo παρουσίασε στο πλαίσιο του MWC 2017 και το Yoga 520, ένα ακόμη convertible laptop της flexible οικογένειας Yoga, με οθόνη 14 ιντσών. Όπως και το “αδερφάκι” του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέσσερα modes (laptop, tablet, tent & stand).

Το νέο notebook της Porsche Design είναι σαν ένα Surface Book, με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών και τιμή $2.495 (MWC 2017)

Η Porsche Design αποκάλυψε στην έκθεση MWC 2017 το νέο 2-in-1 Book One, που ομολογουμένως μας θυμίζει αρκετά το Surface Book της Microsoft. Πρόκειται για ένα notebook το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με Windows 10 Pro και περιλαμβάνει μια κάμερα των 5MP με αισθητήρα υπερύθρων για την είσοδο μέσω του Windows Hello.

CoolPad Cool Changer S1. Παρουσιάστηκε η νέα κορυφαία πρόταση της Coolpad (hands-on photos & video @MWC 2017)

H CoolPad επέδειξε πριν λίγο σε παρουσίαση που είχε ετοιμάσει στο πλαίσιο του MWC 2017 το νέο της κορυφαίο smartphone Cool Changer S1, μία ισχυρή πρόταση που στοχεύει στην κορυφή της αγοράς. Είναι ένα μοντέλο με οθ
...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More