Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΚΟΥΡΩ ΕΜΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΩ 3ΕΛ ιος Λ αςΕΠΙΚΟΥΡΩ ΕΜΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΩ 3ΕΛ ιος Λ ας 
ΕΠΙΚΟΥΡΩ ΕΛΛΑΣ (EΛ = ΕΛΙΟΣ ΛΑΣ =ΠΕΤΡΑ ΛΙΘΟΣ) ΕΠΙΚΟΥΡΩ ΤΗ ΓΑΙΑ 
ΕΛΙΟΣ ΑΛΙΟΣ .ΕΠΙΚΟΥΡΩ ΤΟ ΥΔΩΡ.ΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΕΛ ΑΛ ΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ. 
Την εποχή που η παγκοσμιοποίηση απειλεί να αλλοτριώσει επιτίθεται και καταστρέφει την ομορφιά της απλότητας. 
Την εποχή που καταρρέουν οι θεσμοί και οι νόμοι αφήνοντας στα ερείπια τους εκατομμύρια τρομαγμένες ψυχές,,,, 
τη στιγμή που η ανθρωπότητα χάνει το παιχνίδι βυθισμένη στην προσφερόμενη άγνοια της καθημερινότητας και της ύλης. 

Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ 
ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ 
ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΏΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ 
ΤΩ Π ΑΡΡΙΩΝ ΕΙΝ ΕΝ 
ΕΠΙΚΟΥΡΩ 


Επι-κουρέω= βοηθώ, ωφελώ προφυλάγω από κακό. 
Επι-κούρημα= το αμυντήριον 
Επι-κούρησης= η προφύλαξις 
Επι-κουρεία= η βοήθεια 
Επι-κουρικός= συμμαχικός 
Επίκουρος = σύμμαχος προστάτης. 

Την πρώτη φορά που ενθυμούμαι έσκυψα και έδωσα ύστερα από την προτροπή της μητέρας μου ένα μεταλλικό κέρμα σε κάποιον που δεν είχε πόδια κάπου στην οδό ακαδημίας στην ΑΘΗΝΑ. 
Έκανε κρύο και όπως ήμουν μικροσκοπικός άφησα το κέρμα να κυλήσει κρυφά στα χέρια του και απομακρύνθηκα βιαστικά. 
Από τότε όχι από τύχη , μια και δεν πιστεύω σε αυτή βρέθηκα σε δυστυχήματα όπου οι συνθήκες με έκαναν να αντιληφθώ ότι στον κίνδυνο περιμένουν όλοι κάποιον να τους βοηθήσει να οδηγήσει και να απαλύνει το πόνο. 
Είμαι ευτυχισμένος αφού σε πολλές περιπτώσεις ήμουν εγώ. 
Αυτός ο κάποιος. 
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ... 

Το 1992 αποφασίστηκε από μία βατραχοπαρέα ότι όποια στιγμή υπήρχε ανάγκη βοήθειας σε συμπολίτες μας από διάφορες καταστροφές που πιθανόν θα έπλητταν τη χώρα θα επεμβαίναμε σαν ομάδα. 

Από τότε η ομάς Επικουρώ επενέβει σε σοβαρά περιστατικά που έπληξαν τη χώρα (σεισμούς, πλυμμήρες, δυστυχήματα, ναυάγια) καθώς και σε πληθώρα κοινωνικών ως συμπαραστάτες φυλακισμένων ,τοξικομανών και αρωγοί χηρεμένων και ορφανών. 
Μέλη της ομάδος Επικουρώ έχουν λάβει μέρος σε ειδικού τύπου υψηλής διασώσεις σε φαράγγια και παγωμένες κορυφές. 
Τα μέλη της ομάδος είναι επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας των ανθρωπων με βασικό χαρακτηριστικό την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος φυλής η θρησκείας. 
Τα βιογραφικά τους σημειώματα πλουτίζουν συν το χρόνο με καινούριες αποδείξεις της εξέλιξης τους στον τομέα διάσωση. 
Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος σε σχολεία πρώτων βοηθειών εξελίσσουν τις γνώσεις τους στον τομέα χρήσης νέας τεχνολογίας στη διάσωση έρευνα , ασφάλεια. 
Είναι ορειβάτες αναρριχητές, δύτες, αλεξιπτωτιστές, ναυαγοσώστες εκπαιδευμένοι σε ειδικού τύπου σχολεία. 
Λαμβάνουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες που οργανώνονται στην Ελλάδα και σε αποστολές στο εξωτερικό. 
Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων και αποστολων η ομάδα συνεργάζεται σε δύσκολες καιρικές, ψυχολογικές, και πνευματικές συνθήκες στα πολλαπλά αντικείμενα που μελετούν. 
Πολλές φορές τρώνε (συντρώγουν) από το ίδιο πιάτο (αν υπάρχει) και μοιράζονται το λιγοστό τους νερό. 
Κοιμούνται σε χιονότρυπες καταδύονται στα πιο βαθιά νερά και το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι πάντοτε χαμογελούν. 
Η κινηση Επίκουρω δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από κανένα κρατικό φορέα για τις εκπαιδεύσεις και το εν λόγω έργο της. 
Όλα τα έξοδα και τα υλικά που χρησιμοποιούν φθείρονται και καταστρέφονται όταν επεμβαίνουν τα πληρώνουν μόνοι τους. 
Συνειδητοποιώντας ότι στον κίνδυνο χρειάζεται πνευματική συνοχή της ομάδας και αμέριστη εμπιστοσύνη καθώς επίσης και υψηλές γνώσεις του αντικειμένου που απολαμβάνουν θέτουν συνεχώς υψηλότερους στόχους στη σωματική και πνευματική τους καλλιέργεια. 
Ο σεβασμός και η ευγένεια χαρακτηρίζει τους επίκουρους και η σωματική καταπόνηση καλυτερεύει συνεχώς το άμεμπτο χαρακτήρα. 
Στα δεκαεπτά χρόνια από τη στιγμή που το E συζητήθηκε στην παρέα των φίλων αργά αλλά σταθερά μεγάλωσε τους κύκλους του έχοντας σε ετοιμότητα ηθικού καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο ένα ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι έτοιμο να αφήσει τη δουλειά του και τις ανέσεις του οίκου του προκειμένου να βοηθήσει στη διάσωση του συνανθρώπου. 
Πολλοί διαβάζοντας αυτές τις σκέψεις θα θυμηθούν το βοηθό ΔΙΑΣΩΣΤΗ που κάποια δύσκολη ΣΤΙΓΜΗ της ζωής τους στάθηκε δίπλα τους και άγγιξε ένα χέρι το πληγωμένο σώμα. 

Η ΕΛΛΑΣ είναι η χώρα που γέννησε τον εθελοντισμό η πατρίδα που έστειλε το πνεύμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. 

ΟΙ ΝΟΜΟΘΈΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΙΘΕΑΣΙΝ ΙΝΑ ΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΣ ΑΝ ΑΥΤΗ ΝΟΜΟΥΣ ΘΗ ΑΓΑΘΟΥΣ. 
ΟΙ ΤΑΙΣ ΠΟΛΕΣΙ ΝΟΜΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΤΙΘΕΝΤΟΣ ΟΥ ΜΕΙΟΝΤΟΣ ΤΙΜΗΣ ΑΞΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΙ Η ΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΝΙΚΩΝΤΕΣ. 

Η συνεχώς αυξανόμενη τρομοκρατία συμφερόντων που εκρήγνυται σε ένα παροξυσμό δολοφονιών αθώων πολιτών έχει βυθίσει στον πόνο το πλανήτη και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και επικίνδυνα άσχημο. 
Οι θεσμοί και οι άγραφοι νόμοι σεβασμού και αγάπης καταρρέουν σαν πύργοι καταπλακώνοντας στα ερείπια τους ηθικούς φύλακες της ανθρώπινης ύπαρξης. 
Η έκρηξη των ποινικών και αστικών υποθέσεων έχει αγχώσει το δικαστικό σύστημα και ο νόμος ηττάται της αποτελεσματικότητας του από το χρόνο. 
Οι δικαστές απειλούνται, η διαφθορά των κοινωνικών και δημοσίων λειτουργών προκαλεί την οργή του πολίτη και η ανησυχία πλέον κατοικεί στην πραγμάτικοτητα του υλικου κοσμου του 21ου αιώνα. 

Η ΕΛΛΑΣ είναι χώρα που υμνήθηκε ο ξένιος Δίας η πατρίδα που μάγεψε με τη φιλοξενία της τους πιο πνευματικούς ανθρώπους του πλανήτη μας. 

3Εμείς οι Έλληνες έχουμε καθαρές μνήμες μιας όμορφης χώρας πολύ φτωχής και πεινασμένης αφού μέχρι και πριν από λίγα χρόνια πόλεμοι καταστροφές και σκλαβιά την τυρρανούσαν, 
αλλά μίας πατρίδας γλυκιάς και γαλήνιας όπου κάθε ξερολιθιά γινόταν μαξιλάρι και κάθε ακρογιαλιά νανούρισμα για τον κουρασμένο ταξιδευτή της ζωής. 

Σήμερα η βία έχει χτυπήσει και την πόρτα μας. 
Καθημερινά εγκλήματα διαπράττονται που και αυτή η ίδια η ιατροδικαστική επιστήμη τα χαρακτηρίζει ως ειδεχθή. 
Εξελίσσονται στις οθόνες των τηλεοράσεων μας ποτίζοντας με συνήθεια τις οικογένειες μας. 
Η κινηματογραφική βία και οι σκηνές καταστροφής που φαντάζουν τόσο υπερβολικές στο παρελθόν φαίνονται ακαταλόγιστα μικρές και αστείες μπροστά στο σκηνικό της πραγματικότητας. 
Μιας πραγματικότητας που δεν συνεργάζεται με το ανθρώπινο γίγνεσθαι. 

Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν κάποιος να μπορεί να τρώει να πίνει να γελάει μπροστά σε μία αναμμένη οθόνη που σε απευθείας μετάδοση δείχνει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και παιδιών με τις ευλογίες όλων των πολιτικών ιεραρχών και κυβερνόντων του πλανήτη. 

Αναρωτιέμαι πως γίνεται να παρουσιάζεται ο θάνατος με διαφημιστικά ημίχρονα. 

Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικώντας μια υψηλότερη θέση στην οικονομική κλίμακα της αβυσσαλέας πλεονεξίας θυσιάζουν τον άνθρωπο και τη φύση ? 
Ποιοι είναι αυτοί που καταλύουν τους νόμους του σεβασμού προς τους γηραιότερους και επιμελώς αμελούν εκθέτουν σε κίνδυνο ανήλικους και δολοφονούν βρέφη? 
Ποιοι προσπαθούν να χωρίσουν τους ανθρώπους σε φυλές , ράτσες, χρώματα, θρησκείες, και ιδεολογίες όμορφα κατασκευασμένες ώστε να τους ωθήσουν σε μία καταστροφική αλυσίδα δολοφονιών και πολέμων. 
Επιτρέψτε μου να απορώ για το πώς μπορούν να τελούνται Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς τη συμβολή όλων μας. 

Με το πνεύμα Επικουρώ πρέπει να ιχνηλατήσουμε τη διαδρομή μας από τους 28ους Ολυμπιακούς αγώνες προς το μέλλον του σύγχρονου κόσμου μας. 
Με το πνεύμα Επικουρώ πρέπει να αγκαλιάσουμε και να τραβήξουμε προς τη ζωή το διπλανό μας. 
Με την Ολυμπιακή φλόγα της αγάπης θα προσθέσουμε ένα κύκλο που θα εμπεριέχει όλα τα ιδανικά του αθάνατου Ελληνικού πνεύματος. 

Η ΕΛΛΑΣ Ιωνια με τα τόσα οικονομικά προβλήματα και το τεράστιο εξωτερικό χρέος ανοίγει τις πύλες της και διαφυλάτει τους κατατρεγμένους ολόκληρης της γαίας. 

Είναι η χώρα που αγαπά και φιλοξενεί που πολεμά και σέβεται. 

Σε αυτή την ιερή χώρα εν μέσω κυκλώνων και βροντών ύστερα από χρόνια το αθάνατο πνεύμα θα φωτίσει ΞΑΝΑ με τη φλόγα το ίδιο του το κορμί. 
Είναι καθήκον όλων μας μικρών και μεγάλων να φροντίσουμε το μυστικό των αρχαίων ναών να διασπαρθεί σε ολόκληρο το πλανήτη. 
Η ομάδα Επικουρώ θα δίνει ενεργό παρόν με οποιαδήποτε δύναμη διαθέτει συνηγορώντας στην εκπλήρωση ενός μεγάλου σχεδίου (την 33 Ολυμπιακή φλόγα της αγάπης και της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι ξεχνώντας με τη δύναμη που έχουν προικιστεί να συγχωρούν τα λάθη των άλλων ακόμα και αν αυτά τους έχουν πληγώσει βαριά, ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους και προσκαλούν όλους να επισκέπτονται τη χώρα διαβεβαιώνοντας τους ότι είναι η ποιο ειρηνική και ανθρώπινη γωνιά της γής. 
Δηλώνοντας την επιτεταμένη ανάγκη της προστασίας των φυσικών Πόρων. 

Μην προσπαθήσετε να ψάξετε τον Επίκουρο στις εγγραφές συλλόγου του πρωτοδικείου. 
Μην σκεφτείτε ότι για να γίνει κάποιος ΕΠίκουρος πρέπει να εγγραφεί σε κάποια άχρωμη λίστα και να πληρώνει συνδρομή. 
Για να γίνει κάποιος Επίκουρος πρέπει αν αναγενηθει και ΑΦΑΙ ρώντας τα μέχρι τώρα αρνητικά στοιχεία του εγωιστικού χαρακτήρα του, να απλώσει το χέρι σε αυτόν που κινδυνεύει ., 
Πρέπει να πιστέψει στο σκοπό και να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή ολοκληρώνοντας τον κύκλο της διαστάσεως του. 

Τότε και μόνο τότε θα ανακαλύψεις τον Επίκουρο που κρύβεις μέσα σου .... 
sizing: border-box; color: #333333; font-family: "Open Sans"; font-size: 15px;" />ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ Χ3ΕΡΙ. 
Πονούντων καί κινδυνευόντων τά καλά καί μεγάλα έργα. 
Μέγας Αλέξανδρος 
ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΑΡ (+ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular