ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΓΑΣ

image

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε την Τετάρτη 25/1 το ΔΣ της ομοσπονδίας, ύστερα από τον χαμό του Γιάννη Σταματόπουλο στην οποία έγινε η απαραίτητη αναδιάρθρωση ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που κατείχε ο μέχρι πρότινος Α΄αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Τρίτος αντιπρόεδρος επιλέχθηκε ο Γιάννης Λιούμπας, ενώ τη θέση του Α΄αντιπροέδρου ανέλαβε ο Παναγιώτης Δημάκος και της Β΄αντιπροέδρου η Ξένια Αργειτάκη.
Ο Σπύρος Καλοζούμης ως πρώτος αναπληρωματικός στις εκλογές του Οκτωβρίου κατέλαβε θέση στο συμβούλιο και ανέλαβε παράλληλα και χρέη εφόρου.
Νέος πρόεδρος τη οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Αθήνας – θέση την οποία επίσης κατείχε ο Γιάννης Σταματόπουλος – θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος.
***
kavala stadioΚαι 4ο Γκραν Πρι το 2017

Η Καβάλα είναι η τέταρτη πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνα Γκραν Πρι το 2017. Στις 19 Ιουλίου θα γίνει στην πόλη της Καβάλας το τέταρτο και τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, με την επωνυμία "Δαβιτζόγλεια".
Πρόκειται για έναν αγώνα που γινόταν με επιτυχία επί σειρά ετών, ωστόσο σταμάτησε το 2010 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σφυροβόλου Ευθύμη Δαβιτζόγλου.
Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχει την ευκαιρία να διοργανώσει έναν δυνατό αγώνα, που τόσο λείπει από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς θα γίνει στις 31 Μαΐου στην Εδεσσα και ακολουθεί ο αγώνας στο Αργος Ορεστικό (10/6) και την Πάτρα (12/7).
ste xriso

Ο νέος Σχεδιασμός 2018-19

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις του νέου σχεδιασμού για την είσοδο αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες της επόμενης και μεθεπόμενης σεζόν επικυρώθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.
Πέντε θα είναι πλέον οι κατηγορίες (Α, Β, Γ, Δ και στήριξης), μία περισσότερη από ότι μέχρι σήμερα.
Βασικό χαρακτηριστικό η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι αθλητές τα τελευταία χρόνια και η διάκριση ενώ θέση στις κατηγορίες μπορεί να δώσει και η επίτευξη επίδοσης σε συγκεκριμένους αγώνες.
Η ένταξη αθλητριών και αθλητών στις κατηγορίες ή η άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία θα γίνεταιάμεσα, μετά την επίτευξη των προϋποθέσεων για την αντίστοιχη κατηγορία σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Παράλληλα δίνεται το δικαίωμα στους νέους αθλητές να παραμείνουν στην ίδια κατηγορία για δύο χρόνια. Ο ΣΕΓΑΣ μέσα από το νέο σχεδιασμό δείχνει την διάθεση να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.
Η ΕΠ.Α.Σ., όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, μπορεί να στηρίζει αθλήτριες και αθλητές που δεν μετέχουν στις κατηγορίες του σχεδιασμού, με αιτιολογημένη εισήγηση της προς το Δ.Σ για την αντιμετώπιση σοβαρών εκτάκτων προβλημάτων
belgrade arena

Από Βαλκανικούς σε Πανευρωπαϊκούς

Στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας, που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού (Βελιγράδι, 3-5/3).
Η αποστολή θα ταξιδέψει στη γειτονική χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, μαζί με την ομάδα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι αθλητές της αποστολής αναμένεται να συμμετάσχουν και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Η ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει άδεια χρήσης της αρένας, όπου θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, για όλη την εβδομάδα μέχρι την έναρξη του και οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον αγωνιστικό χώρο και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία τους.
MOUZENIDHS ODYS

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μουζενίδης

Πρωταγωνίστησε το 2016 και όπως φάνηκε από τον πρώτο του αγώνα θα είναι πρωταγωνιστής και το 2017.
Πρόκειται για τον έφηβο Οδυσσέα Μουζενίδη από την Χαλκιδική που αγωνίστηκε σε ημερίδα κλειστού στη Θεσσαλονίκη (21/1) και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με βολή στα 19,10 μ. και βελτίωσε το 18.95 μ. του Κώστα Χατζημιχαήλ από τις 6 Φεβρουαρίου του 2016.
Παράλληλα ο αθλητής έδειξε πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με το όριο συμμετοχής (18,30 μ.) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στο Γκροσέτο, όπου αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
image

Διαδικτυακό σεμινάριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε (16/1) το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για σωματειακούςπροπονητές όλης της χώρας.
Η ομοσπονδία ξεκίνησε πέρυσι το θεσμό των διαδικτυακών σεμιναρίων και φέτος έχει στόχο να τον καθιερώσει. Το πρώτο σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 100 προπονητές είχε ως θέμα τον "Προληπτικό ιατρικό έλεγχο στις αναπτυξιακές ηλικίες".
Τις εισηγήσεις τους παρουσίασαν ο ειδικός στην αθλητική καρδιολογία, Κώστας Τσοβόλας και ο επικεφαλής ιατρικού επιτελείου της ΕΟΕ, Γιώργος Μαρίνος, ενώ συντονιστικό ρόλο είχε υπεύθυνος της Υγειονομικής Ομάδας του ΣΕΓΑΣ, Διονύσης Χίσσας.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους στους εισηγητές.
Δείτε τις εισηγήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular