Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Βαγγελης Καναβος Αποσύρεται από τον Στιβο
Ήρθε η ώρα και επίσημα να ανακοινώσω αυτό που λίγο πολύ ήταν κοινό μυστικό στα δικά μου άτομα , την αποχώρηση μου από την ενεργώ δράση του αθλητισμού !
Η ημερομηνία που ανακοινώνω την απόφαση μου ,φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι!
Άλλωστε στην ζωή μας τίποτα και ποτέ δεν είναι τυχαίο!!!
Σήμερα, λοιπόν κλείνει οριστικά ένας πολύ μεγάλος κύκλος στην ζωή μου. Σε προσωπικά άλλα και αθλητικά επίπεδα.
Ένας κύκλος γεμάτο χαρές, αναμνήσεις, λύπες, κλάματα από χαρά και στεναχώρια, όπως και να το δω όμως είναι στιγμές μοναδικές χαραγμένες μέσα στην καρδιά μου για πάντα!
Σε αυτή την πορεία μου , Η μεγαλύτερη στιγμή μου είναι αναμφισβήτητα το Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ αφιερωμένο στον Πατέρα μου , η χειρότερη στιγμή μου ο θάνατος της μητέρας μου .
Προσπάθησα σε ένα μικρο χρονικό διάστημα να μπορέσω σταθώ γρήγορα στα πόδια μου για να μπορέσω να προλάβω του Αγώνες στο Ρίο , έχοντας χάσει 7 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα !!!
Τελικά σήμερα που το σκέφτομαι με ψυχραιμία και μόνο που κατάφερα και μπήκα στο αεροπλάνο για την Βραζιλία ήταν από μόνο του ένα μικρο θαύμα !
Η απώλεια με κέρδισε δεν μπόρεσα πότε να βρω τον εαυτό μου σωματικά άλλα και ψυχολογικά.

Η απόφαση μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση έχει να κάνει καθαρά με βιοποριστικούς λόγους , καθώς μετά την απώλεια της μητέρας μου δεν έχω καμιά στήριξη από κανέναν έτσι ώστε να μπορέσω να συντηρήσω την καθημερινότητα μου και να πληρώνω τα έξοδα μου!
Κύριοι Υπουργοί , Βουλευτές παράγοντες του αθλητισμού για ακόμα μια φορά στην πράξη δείχνετε ότι είστε μόνο για τις φωτογραφίες των μεταλλίων και τίποτα παραπάνω.
Εκτός από την οικογένεια μου , τους προπονητές μου , και το Lascaris foundation , κάνεις πότε δεν στάθηκε πραγματικά δίπλα μου στην αθλητική πορεία.
Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην αναφέρω και δεν ευχαριστήσω μέσα από βαθύ της ψυχή μου ένα άτομο που ήταν δίπλα μου αυτά τα 4 χρόνια, που με ανέχτηκε με τις παραξενιές μου , με τις ιδιοτροπίες μου και τα ατελείωτα ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ! Με στήριξε όσο κάνεις με αγάπησε όσο κάνεις , με ερωτεύθηκε όσο κάνεις άλλος , ήταν εκεί δίπλα μου πάντα στα δύσκολα, για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το όνομα γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πλέον στην ζωή μου ! Άλλα θεωρώ ασέβεια να μην έκανα αυτή την αναφορά!
Ένας κύκλος στην ζωή μου τελειώνει , ένας άλλος έχει χαραχθεί και πάντα κάτι μας περιμένει στην γωνία χωρίς να το ξέρουμε.
Αυτό άλλωστε δεν είναι η μαγεία της ζωής;
Πιστεύω ότι ο Θεός θα μου δώσει όλα όσα χρειαστώ για να πετύχω , εάν βάλω τα δυνατά μου να τα κερδίσω με έντιμη και πιστή δουλεία.
Πιστεύω στην προσευχή και πότε δεν θα πέσω για ύπνο χωρίς να προσευχηθω για θεία καθοδήγηση , ώστε να είμαι υπομονετικός με τους άλλος και ανεκτικός απέναντι σε εκείνους που δεν πιστεύουν όπως εγώ.
Πιστεύω ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ευφυούς προσπάθειας και Θείας πρόνοιας δεν εξαρτάται από την τύχη.
Πιστεύω ότι θα πάρω από την ζωή ακριβώς αυτό που δίνω , θα προσφέρω τις καλύτερες υπηρεσίες που είμαι ικανός , επειδή υποσχέθηκα στον εαυτό μου να πετύχω στην ζωή και ξέρω ότι η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα ευσυνείδητης και αποτελεσματικής προσπάθειας.
Τέλος θα συγχωρέσω όλους εκείνους που με πρόσβαλαν , επειδή συνειδητοποιώ ότι μερικές φόρες πρόσβαλα και εγώ άλλους και θα χρειαστώ τη συγχώρεση τους!
Η ζωή μου έμαθε αντί να λέω αντίο να λέω εις το επανιδείν .
Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Μάγκες!
Υποκλίνομαι σε όλους και όλες για την αγάπη μου με δώσατε όλα αυτά τα χρόνια που χαρήκαμε με την χαρά μου και κλάψτε με τις λύπες μου και σταθήκατε δίπλα μου!
Σας ευχαριστώ.
ΥΓ.
Η ωραιότερη κορυφή δεν είναι εκείνη του Έβερεστ , άλλα η κορυφή των ευγενικών οραμάτων και των υψηλών ιδανικών , που δίδουν περιεχόμενο στην ζωή μας και κάνουν λαμπερά τα μάτια μας
Με εκτίμηση
Βαγγέλης ΚΑΝΑΒΟΣ
9/1/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost