Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

«Σμύρνη μου αγαπημένη»στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η περσινή επιτυχία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι θεατές μεταφέρονται στη ζωή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποίησε την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες προβολές από τη θρυλική πόλη, πιστό πάντα στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη. 

Υπόθεση 

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά, όπου ζει πια, και ξαναζεί στη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς. Ο άντρας της Φιλιώς, όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός ζει με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένειά του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν τη Σμύρνη αυτόνομη. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους κυριαρχούν στο έργο. Σημαντικό, όμως, ρόλο παίζουν και τα ιστορικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή όλων ερήμην τους, από τον ερχομό των Ελλήνων ως ελευθερωτών μέχρι την καταστροφή της μοναδικής ομορφιάς της πόλης και την αναγκαστική μετανάστευση. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας ξετυλίγεται και η ευρύτερη ιστορία της Σμύρνης.

Από τις 21 Οκτωβρίου 2015, λοιπόν, η Μιμή Ντενίση στον ρόλο της αρχόντισσας Φιλιώς μαζί με ένα εξαιρετικό και πολυπληθές καστ ηθοποιών και μουσικών επιστρέφει στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «Θέατρον».

Ταυτότητα της παράστασης
 
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση 
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας 
Μουσική - Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης 
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού 
Επεξεργασία οπτικού υλικού: Γιάννης Βολιώτης

Ερμηνεύουν: Μιμή Ντενίση, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη
ο Μιχάλης Μητρούσης και ο Κώστας Βουτσάς.

Συμμετέχουν επίσης οι: Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Αναστασία Σκοπελίτη, Χρήστος Βελιάνο, Χριστίνα Δρεμέτσικα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη, Ηλίας Νομικός, Νικόλας Γκιούλης, Μαριλένα Κάραλη, Φίλιππος Ζαρφειάδης

Συμμετέχει ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν o Mπάμπης Τσέρτος και η Σοφία Μέρμηγκα.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 19.00
Πέμπτη 19.00
Παρασκευή 20.00
Σάββατο 20.00
Κυριακή 18.30

Κανονικά εισιτήρια: €35, €28, €23, €18 & €14 (θεωρείο) 
Ομαδικά εισιτήρια (άνω των 20 ατόμων): €22, €19, €16, €14, €12 (θεωρείο)
(Ισχύουν ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ & ανέργους)

«Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ.: 212 254 0300

πηγη zougla
, ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular