ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Σύμβουλο να μελετήσει δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα προσλαμβάνει η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών

Διαδικασία για επιλογή συμβούλου που θα συμβάλει στην κατάρτιση σχεδίου δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών βρίσκεται σε εξέλιξη στη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών.
fiber-optics-cable

Ενδιαφέρον για το έργο έχουν εκδηλώσει οι Deloitte, KPMG και Planet οι οικονομικές προσφορές των οποίων πρόκειται να ανοιχθούν σύντομα. Στόχος της γενικής γραμματείας είναι να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα δημόσια κονδύλια (κυρίως από το ΕΣΠΑ) σε συνδυασμό με ιδιωτικές επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών που θα φθάνει μέχρι τα σπίτια. 
Δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις για το μέγεθος του δικτύου και συνακόλουθα ο προϋπολογισμός του έργου, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκρινιστεί το επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρώσει την ενημέρωσή του περί τις τηλεπικοινωνίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ώστε να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.
Είναι η πολλοστή φορά τα τελευταία 8 χρόνια που η γενική γραμματεία θα μελετήσει την υπόθεση δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών με τη συμμετοχή του δημοσίου.
Τις επόμενες μέρες στο μεταξύ θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη διευκόλυνση της δημιουργίας δικτύων νέας γενιάς το οποίο αποτελεί εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, βάσει του οποίου προσδοκάται ότι θα επέλθει μείωση του κόστους κατασκευής των νέων δικτύων (cost reduction).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular