ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας

karafewrgiou mayraganis
Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/12 στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών,
στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κου Νίκου Μαυραγάνη, αρμοδίου για θέματα Μεταφορών, με θέμα την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου του που ταλανίζουν όλα τα πιστοποιημένα Σωματεία εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας ανά την Ελλάδα.
Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κου Καραγεωργίου Δημήτρη, συνεργάτη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Καμμένου, και σε αυτήν παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής του «Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών» Νέου Βουτζά, Νέας Μάκρης Αττικής κος Δαμιανόγλου Ιωάννης και ο κος Γιάννης Δημήτρης, Πρόεδρος του «Ομίλου Φίλων του Δάσους» με έδρα το Κατσιμίδι Αττικής.
Ως κατακλείδα της συνάντησης προέκυψαν τα εξής:
• Ως άμεσο μέτρο καταπολέμησης των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που μέχρι τώρα απαιτούσαν από τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας με ιδιόκτητα οχήματα να ανανεώνουν της Έγκριση Τύπου αυτών κάθε φορά που έκαναν μεταβίβαση ενός υπάρχοντος ή εισαγωγή ενός νέου Πυροσβεστικού οχήματος από το εξωτερικό, ο Υφυπουργός κος Μαυραγάνης πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου ούτως ώστε όποιο όχημα έχει κατά το παρελθόν αποκτήσει Έγκριση Τύπου (είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ) να μην απαιτείται εκ νέου κτήση της.
• Ο Υφυπουργός κος Μαυραγάνης πρόκειται επίσης να προχωρήσει σε ενέργειες για την εξάλειψη ανάγκης πληρωμής τελών κυκλοφορίας για τα ιδιόκτητα οχήματα των εθελοντικών ομάδων με πινακίδες Μ.Ε. από τους ίδιους τους εθελοντές. Σε περίπτωση μη ευόδωσης της προσπάθειας αυτής, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για μείωση αυτών τουλάχιστον κατά το ήμισυ, καθ’ό,τι εν καιρώ οικονομικών δυσχερειών για όλους έκρινε μη αρμόζον οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά για να συνδράμουν το έργο της Πολιτείας.
Επιπλέον, ο κος Μαυραγάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης πολλάκις τόνισε πως, για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει στο μέλλον για τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αρμοδιότητος του Υπουργείου του θα σταθεί στο πλευρό τους κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για την επίλυση του, καθ’ό,τι θεωρεί το έργο τους εξαιρετικά σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας.
πηγη...marathonianea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular