Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

To Security Project, το συνέδριο για θέματα ασφάλειας που έχει πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερις συναπτές χρονιές με μεγάλη επιτυχίαστην Ελλάδα, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στις 30 Νοεμβρίου 2016 στην πόλη της Λευκωσίας.


To Security Project, το συνέδριο για θέματα ασφάλειας που έχει πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερις συναπτές χρονιές με μεγάλη επιτυχίαστην Ελλάδα, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στις 30 Νοεμβρίου 2016 στην πόλη της Λευκωσίας.
Το 1ο Security Project Cyprus
(www.securityproject.com.cy)
 διοργανώνεται από την εταιρία Smart Press με την υποστήριξη του περιοδικού Security Manager, που εδώ και δέκα χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στο τομέα της ασφάλειας. 
Στόχος του συνεδρίου - που αναμένεται να αποτελέσει την κορυφαία συνάντηση των ειδικών και των επαγγελματιών στο τομέα της ασφάλειας στην Κύπρο – είναι από την μια πλευρά να αναδείξει το σύνθετο περιβάλλον των κινδύνων του σήμερα, ενώ παράλληλα να αναπτύξει τις στρατηγικές και τους τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών, εστιάζοντας στις προληπτικές πολιτικές και δράσεις, στη βέλτιστηδιαχείριση έργων ασφάλειας και στην υιοθέτηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο θα προβάλει την αξία της προληπτικής ασφάλειας, ως πυλώνα ευημερίαςσταθερότηταςπαραγωγικότητας και ανάπτυξης των κοινωνικών και επιχειρηματικών δομών.
Η θεματολογία του 1ου SecurityProject θα είναι δομημένη σε τρεις βασικούς άξονες.

Πολιτικές – Δράσεις – Συνεργασίες

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι απειλές για την ασφάλεια σήμερα, πηγάζουν από πολλούς και σύνθετους παράγοντες, προκύπτει ως επιτακτική ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών ασφάλειας με στόχο την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών, δίνοντας βαρύτητα στη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών, τις στοχευμένες δράσεις και την ανάπτυξη συνεργασιώνμεταξύ κρατικών και διεθνών υπηρεσιών αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Στο επίκεντρο αυτής της θεματικής ενότητας, θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια όπως για παράδειγμα οι έντονες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η προστασία κρίσιμων υποδομών και φυσικά η χαρτογράφησηκαι η αντιμετώπιση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας στις πόλεις. Θεσμικοί παράγοντες, στελέχη υπηρεσιών και επιστήμονες, θα αναπτύξουν τη προσέγγιση τους γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα και θα αναλύσουν τις δράσεις και τις συνεργασίες που αναπτύσσονται για την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς περιβάλλοντος.

Διαχείριση Έργων Ασφάλειας

Στη σημερινή εποχή, όπου η διαχείριση των αναδυόμενων απειλών αποτελεί υπέρτατη πρόκληση για τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, το αποτελεσματικό management στα έργα ασφάλειας έχει καταλυτικό ρόλο για την προστασία υποδομώνπροσώπων και περιουσιών. Επιπρόσθετα, το management στον τομέα της ασφάλειας, εξελίσσεται από μια απλή πρακτική διαχείρισης έργων σε μια επιστήμη με ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην ευημερία και την ανάπτυξη στην κοινωνία και τους οργανισμούς. Οι παρουσιάσεις σε αυτή την θεματική ενότητα έχουν στόχο να αναδείξουν αυτή την εξέλιξη και τον κρίσιμο ρόλο των στελεχών ασφαλείας, αλλά και του προσωπικού βάσης, που αναλαμβάνουν την ευθύνη να διαχειριστούν έργα ασφάλειας κάθε μορφής, όπως: Ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Προστασία Προσώπων, Ασφάλεια Εκδηλώσεων, Εκτίμηση και Ανάλυση Κινδύνων, Διαχείριση Κρίσεων, Εκπαίδευση και Διαχείριση Προσωπικού Security, Προστασία εργαζομένων και Πυροπροστασία.

Η τεχνολογία στο επίκεντρο

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα της ασφάλειας. Οι ολοκληρωμένες λύσεις, τα συστήματα και τα προϊόντα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική ασφάλεια σήμερα, εξελίσσονται και υιοθετούν ολοένα και πιο καινοτόμες τεχνολογίες με σκοπό να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες της εποχής για μεγαλύτερη απόδοση στα επίπεδα ασφάλειας, ευελιξία και λειτουργικότητα. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση και υλοποίηση έργων ασφάλειας καθώς και στελέχη που είναι υπεύθυνοι για την επιλογή, διαχείριση και εποπτεία ανάλογων έργων, θα έχουν τη δυνατότητα σε αυτή την ενότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις που υιοθετούν οι κατασκευαστές των συστημάτων, πως αυτές καλύπτουν τις νέες απαιτήσεις και τι πλεονεκτήματα προσφέρουν. Ειδικοί της αγοράς των συστημάτων ασφάλειας, θα αναδείξουν τις τεχνολογικές δυνατότητες των σύγχρονων λύσεων βίντεο επιτήρησης, τις νέες τάσεις στα συστήματα συναγερμού καθώς και τις εξελίξεις στους τομείς του ελέγχου πρόσβασης, της πυρανίχνευσης.

Έκθεση χορηγών εταιρειών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Security Project Cyprus θα λειτουργήσει παράλληλα ο εκθεσιακός τομέας των χορηγών εταιρειών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

Ποιοι θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο

Στο Συνέδριο Security Project Cyprus θα κληθούν να συμμετάσχουν στελέχηεπαγγελματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ασφάλειας και έχουν την ευθύνη λήψης σημαντικών αποφάσεων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, όπως: Στελέχη της Αστυνομίας και Υπηρεσιών ΑσφάλειαςΥπεύθυνοι για την Ασφάλεια Εγκαταστάσεων σε κάθε τομέα (τράπεζες, πρεσβείες, δημόσιοι οργανισμοί, λιμάνια, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, τουριστικές υποδομές, μονάδες παραγωγής, εμπορικές αλυσίδες, κ.α), Στελέχη και προσωπικό εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και εγκαταστάσεων συστημάτων ασφάλειας. Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ασχολούνται με το τομέα εκπαίδευσης στην ασφάλεια αλλά και όσοι έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More