Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ 

Την μεγάλη πολυαναμενώμενη απ’ όλους ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με την συμμετοχή, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Γραφείου Εθελοντών, της Ένωσης Γονέων, των Σχολείων, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», Φορέων και Συλλόγων της Πόλης μας και την ευγενική χορηγία επικοινωνίας του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».Στόχος να κάνουμε το βουνό μας ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ.
Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της ζημιάς που προ-κάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, τώρα η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατά-στασης του τοπίου είναι ώριμη και ξεκινάει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Η αναδάσωση θα γίνει μόνο στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.
Θα ακολουθήσει την μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του ΣΠΑΥ και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.
Θα γίνει πέριξ των δασικών δρόμων, έτσι ώστε να μπορούν τα δενδρύλια να ποτίζονται και να μεγαλώσουν.
Θα τηρηθούν οι προδιαγραφές, (αποστάσεις φυτεύσεων) έτσι ώστε η φύση να μπορεί να αναπνέει και στο μέλλον και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καλεί, μικρούς και μεγάλους, φίλους του βουνού μας, να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην με-γάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του Υμηττού, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας και να αποκατα-στήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την φύση δίπλα στα σπίτια μας.

Ο Υμηττός είναι ο κήπος των σπιτιών μας.

Σημείο συνάντησης:
Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης – Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης
Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας περιμένουμε στο μεγάλο 1ο ραντεβού Αναδάσωσης του Υμηττού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost