Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Η χορωδία ΑΡΗΣ διοργανώνει φέτος το Ε΄ Ευρωπαϊκό χορωδιακό της φεστιβάλ στις 12 και 13 Νοεμβρίου.Μετά από τριετή διακοπή λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικράτησε μετά το 2013, η επανέναρξη του φεστιβάλ σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα με τη μεταροπή του σε διήμερο και την ένταξη σ΄αυτό και άλλων δραστηριοτήτων όπως χορωδιακά εργαστήρια.

Το φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος θα χαιρετήσει την έναρξη του.

aris_lemesou2.jpg

Φέτος θα συμμετάσχουν τέσσερεις χορωδίες, δύο από την Ευρώπη και δύο από την Κύπρο:

Η χορωδία Ηejnal Mazancowice, από την Bielsko Biala Πολωνίας υπό τη διεύθυνση του Κrzysztof Przemyk.

Η χορωδία Smetana Jindrichuv Ηradec Τσεχίας υπό τη διεύθυνση του Stepan Strupl.

Η δημοτική χορωδία Δερύνειας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλογήρου.

Η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά.

Οι χορωδίες Hejnal Mazancowice και Smetana Jindrichuv Hradec είναι χορωδίες με παρουσία σε πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες και επιτυχίες σε σοβαρούς χορωδιακούς διαγωνισμούς.

Η δημοτική χορωδία Δερύνειας είναι μια πολύ δραστήρια χορωδία με ψηλό επίπεδο με πολλές παρουσίες στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης, και διευθύνεται από ένα εξαιρετικό μαέστρο.

aris_lemesou1.jpg

Η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, γνωστή για την πολύχρονη της παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου, στα νέα της βήματα υπό τη νέα της διεύθυνση μετά την αποχώρηση του Μαρίνου Μιτέλλα.

Στις 12 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσουν όλες οι χορωδίες το πρόγραμμα τους που θα περιλαμβάνει κλασσικό, θρησκευτικό και κοσμικό ρεπερτόριο.

Στις 13 Νοεμβρίου, η χορωδία ΑΡΗΣ και η χορωδία Hejnal Mazancowice θα παρουσιάσουν στην αρχή ξεχωριστό πρόγραμμα η κάθε μία, άλλο απ΄αυτό της α΄μέρας και στη συνέχεια κοινό πρόγραμμα με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας αποτελούμενο από τα έργα:

aris_lemesou.jpg

Gloria in excelsis Deo - A. Vivaldi
Tollite hostias - Camille Saint-Saens
Canticorum Jubilo - G. V. Handel
Beatus Vir - A. Vivaldi
Μissa Solemnis in C ( KV 337 ) - W. A. Motzart

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ Λεμεσού στις 8.30 μμ και τις δύο ημερομηνίες υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά.

Τίμημα εισόδου 10 και 6 ευρώ

aris_lemesou3.jpg

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular