Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Γιώργος Λάσκαρις στο Cherry music1. Ποια ήταν η πρώτη επαφή που είχες με τη μουσική; Υπήρχε κάποιος μουσικός στην οικογένεια που σου “κόλλησε το μικρόβιο”;

- Στα μαθητικά τα χρόνια, εκείνα τα άγουρα τα εφηβικά, πρωτογρατζούνισα μία κιθάρα και στο σχολικό αμφιθέατρο, με τους συμμαθητές μου για κοινό, ένιωσα τα πρώτα σκιρτήματα του χειροκροτήματος. Επαγγελματίας μουσικός δεν υπήρχε κανείς στην οικογένεια, αλλά από πολύ μικρός θυμάμαι και τους δύο μου γονείς να' χουν το τραγούδι για τρόπο έκφρασης, σε χαρές αλλα και λύπες.

2. Ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα; Θυμάσαι τον πρώτο δίσκο που αγόρασες;

- Στο σπίτι μας, μπορούσες να ακούσεις από τις πενιές του Χιώτη και του Ζαμπέτα, μέχρι DOORS, από Σιδηρόπουλο και Rock μέχρι Καρναβά και δημοτική μουσική, από Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, μέχρι Frank Sinatra. Έμαθα να σέβομαι τις μουσικές παραδόσεις κάθε τόπου, να αγαπώ την μουσική από όπου κι αν προέρχεται. Θυμάμαι σαν και τώρα, το πρώτο βινύλιο που αγόρασα. "Ο Δρόμος" των Παπαδόπουλου-Πλέσσα, με Γιάννη Πουλόπουλο, Κουμιώτη και Αστεριάδη. Νομίζω πως έχει κάνει αυλακιές η βελόνα από το συνεχές παίξιμο. 

3. Το νέο σου Αlbum με τίτλο "Χάρτινες Λέξεις" πες μου λίγα λόγια για την ολοκλήρωση του;

- Οι "Χάρτινες Λέξεις" είναι ο δεύτερος προσωπικός μου δίσκος και χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια για την ολοκλήρωση του. Δύο χρόνια γεμάτα από ηχογραφήσεις, πρόβες, συναντήσεις, διαφωνίες, χαμόγελα,  ξενύχτια και έντονες στιγμές που δημιούργησαν την παρέα των "Χάρτινων Λέξεων" . Καταρχάς, οι δύο εμπνευστές αυτού του δίσκου, ο στιχουργός Αριστείδης Γιαγιάννος και η πιανίστα και συνθέτρια Ζωή Μιχάλαρου. Στη συνέχεια, ο ενορχηστρωτής και συνθέτης του τραγουδιού "Σκληρή και Άδικη" Ευγένιος Ζαρκάδας, ο μπουζουξής και συνθέτης του τραγουδιού "Φεύγω" Στέφανος Βρυνιώτης, ο κιθαρίστας Γιάννης Θεολογίτης και μια πλειάδα αξιόλογων και ταλαντούχων μουσικών.

4. Mουσικά που κυμαίνεται και από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε;

- Οι "Χάρτινες Λέξεις" είναι ένα άλμπουμ με δέκα αυθεντικά λαϊκά τραγούδια του σήμερα, που υπερασπίζονται τη δυναμική που έχουν οι παρέες όταν γράφουν. Ο λιτός, αλλά περιεκτικός στίχος του Αριστείδη Γιαγιάννου και οι γνήσιοι λαϊκοί μουσικοί δρόμοι της Ζωής Μιχάλαρου μου χάρισαν δέκα τραγούδια ψυχής και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Οι "Χάρτινες Λέξεις" κυκλοφορούν από την FM Records σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία, αλλά και σε ψηφιακη διανομή.

5. Τι σημαίνει επιτυχία για σένα; Μέχρι που μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να φτάνει καλλιτεχνικά/δημιουργικά;

- Επιτυχία για μένα είναι να ερμηνεύω τραγούδια που ο κόσμος τα αγαπάει όσο κι εγώ, τα τραγουδάει και τα επιλέγει για να "ντύνει" διάφορες στιγμές της ζωής του. Εάν αυτός ο κόσμος που τώρα χωράει σε ένα μαγαζί, έρθει η στιγμή που μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο στάδιο, τι να πω... με το καλό να γίνει και να το ζήσω με όλη μου την καρδιά !!

6. Τι είναι αυτό, είτε θετικό είτε αρνητικό, που θυμάσαι πιο έντονα από τη μέχρι τώρα πορεία σου στην μουσική;

- Τα αρνητικά προσπαθώ να τα αφήνω στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν και να τα θυμάμαι μόνο σαν μάθημα. Πιο έντονα η στιγμή που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η επίσημη παρουσίαση του πρώτου μου δίσκου "Παράλογα Χατίρια", στα τέλη του 2013. Θυμάμαι κάθε λεπτό από εκείνη τη βραδιά, πρωτόγνωρα συναισθήματα, σχεδόν μαγικά, που βίωνα σε κάθε μου κύτταρο.

 Δεν μιλώ με Μεθυσμένους
https://www.youtube.com/watch?v=fVAtsgj83eo
7. Ποιά είναι η δική σου ψυχοθεραπεία και ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία;

- Το δικό μου βάλσαμο είναι η οικογένεια μου, ο γιός μου και η γυναίκα μου. Στα χαμόγελα τους, ξεχνάω κάθετι άσχημο, όλα τα στραβά και τα περίεργα της ζωής. Αυτό είναι και το μυστικό πιστεύω. Να μπορώ να αδειάζω το μυαλό από ολα και να το γεμίζω μόνο με όσα αγαπώ. Αλλά και να βοηθώ την οικογενεια μου να πετυχαίνει το ίδιο. Τότε, ακόμα και σε απλές στιγμές γεύομαι την ευτυχία.

8. Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;

- Δε θέλω να γίνω προβλέψιμος και να αναφέρω ονόματα - ιστορία στο χώρο μας, όπως Γιάννης Πάριος, Χαρούλα Αλεξίου, Γλυκερία, Βιτάλη, Νταλάρας, Μητσιάς, Πασχάλης Τερζής και άλλοι πολλοί.. Ποιός δε θα ήθελε να σταθεί και να τραγουδήσει δίπλα τους ;
Προς το παρόν όμως, επικεντρώνομαι στις ζωντανές εμφανίσεις μου που ξεκινούν στην "Ερωφίλη" στις 28 Οκτωβρίου και θα είναι για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και την Γεωργία Ηλιοπούλου. Σας περιμένουμε όλους !

9. Μελλοντικά σχέδια;

- "Πέτρα που κυλάει, δε χορταριάζει", λέει ο πατέρας μου. Κι επειδή έχω μάθει να τον ακούω, ήδη ετοιμάζω τον επόμενο δίσκο μου. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως, πιο μετά, όταν ωριμάσει λίγο η όλη διαδικασία. Μέχρι τότε, αφιερώνω σε όλους σας τις "Χάρτινες Λέξεις" και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 Χάρτινες Λέξεις
 https://www.youtube.com/watch?v=zc8dkbHxvf4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular