ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Μαραθώνος και το παράρτημα Μαραθώνα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "Παναθηναϊκή" διοργάνωσαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Μάχης του Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνος και το παράρτημα Μαραθώνα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "Παναθηναϊκή" διοργάνωσαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Μάχης του Μαραθώνα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Χρήστος Διονυσόπουλος.

 Ο καθηγητής κος Διονυσόπουλος έχει τιμηθεί με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του «Η Μάχη του Μαραθώνα. Ιστορική και Τοπογραφική Προσέγγιση», κρίνοντας ότι «αποτελεί την πληρέστερη, και πλέον διεξοδική και την πλέον άρτια επιστημονικώς πραγμάτευση της Μάχης του Μαραθώνα και ότι ο συγγραφέας, με συνθετικές και κριτικές ικανότητες, μας προσφέρει σημαντική αρχαιολογική και ιστορική μονογραφία για το ζήτημα της μάχης η οποία θα παρέχει υπηρεσίες στην επιστήμη επί μακρά έτη» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Δεκ. 2014). 

Το βιβλίο διατίθεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο π. Υπουργός Πέτρος Δούκας, η Αντιδήμαρχος Μαραθώνος κα Δήμητρα Λαμπαρού, η πρόεδρος του ΔΗΘΕΜΑ κα Αναστασία Ευαγγελίου - Ρίζου, η πολιτευτής ΝΔ κα Κωνσταντίνα Τριλίκη, ο Χάρης Βασιλάκος, εγγονός του Ολυμπιονίκη Χαρίλαου Βασιλάκου καθώς και αντιπροσωπείες τοπικών συλλόγων.
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular