Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΠΗ)
Ως μέλη των Ε.Π.H. έχουμε παρακολουθήσει μία σειρά από σεμινάρια-εκπαιδεύσεις επάνω σε τομείς όπως η Πολιτική Προστασία, οι Πρώτες Βοήθειες, οι Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, PATCH , κα.

Το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους - ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α." του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2011 υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου (και στο οποίο όλοι μας έχουμε εκπαιδευτεί), αποτέλεσε το έρεισμα για την ιδέα δημιουργίας μίας εθελοντικής ομάδας. Η ιδέα αυτή, στηριζόμενη στην αγάπη και το ενδιαφέρον μας για εθελοντισμό και ανιδιοτελή προσφορά, μας οδήγησε τελικά στην απόφαση σύστασης της ομάδας Ε.Π.Η.


Βασικοί άξονες στήριξης της αποστολή των ΕΠΗ αποτελούν:
- η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, 
- η ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού, 
- η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και κοινωνικής προσφοράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας είναι η αφιλοκερδής παροχή βοήθειας προς στην πολιτεία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, με πρωταρχικόμέλημα την προσωπική μας ασφάλεια ως εθελοντές. Η βοήθεια παρέχεται όχι μόνο στα στάδια πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, μαζικών ατυχημάτων, κλπ.), αλλά και σε καθημερινό επίπεδο για περιστατικά που χρήζουν της επέμβασης μας.

Πώς θα επιτευχθεί η αποστολή μας;
* Μέσα από τη συμμετοχή μας στον πολιτικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία, την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας, τη διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις/σωματεία και αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς και τη διάθεση του έμψυχου και άψυχου υλικού του σωματείου προς επιτέλεση κοινωνικού έργου.
* Επιδίωξη μας είναι η συμμετοχή μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου καθώς και η οργάνωση, ο συντονισμός και η πραγματοποίηση επιχειρήσεων έρευνας- διάσωσης και η παροχή βοήθειας. Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και πρώτων βοηθειών, η προστασία και η παροχή βοήθειας σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αλλά και η συνεισφορά με κάθε μέσο στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο των μειονεκτούντων και αναξιοπαθούντων τμημάτων του πληθυσμού εντός και εκτός Ελλάδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Σ
κεπετζή 28 Εργατικές κατοικίες Μπεντεβή

Ηράκλειο


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost