Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Οκτώβριος, Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης, για τον καρκίνο του μαστού, με δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Οκτώβριος, Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης, για τον καρκίνο του μαστού, με δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου και κατόπιν της ένταξής του στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), προσφέρει δωρεάν μαστογραφίεςσε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, καθώς η πρόληψη, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην Υγεία.

Η οικονομική κρίση και η ανεργία που μαστίζουν την κοινωνία μας, καθιστούν δύσκολο έως αδύνατο για μία μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού, να έχει δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη.Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», μέσω της ειδικής Προγραμματικής Συμφωνίας με το Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», έχουν προσφέρει από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, περίπου 3.000 δωρεάν εξετάσεις, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος παρέχει κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (ώρα προσέλευσης 09:00, στο Κέντρο Μαστού, Τιρύνθου 2, Άνω Πατήσια) τον ειδικό ψηφιακό μαστογράφo του, για την εξέταση των ανασφάλιστων γυναικών των Δήμων-μελών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την Υγεία των πολιτών, «έκλεισε» τον ψηφιακό μαστογράφο του Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, αφορά ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, οι οποίες δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού και δεν έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Χρ. Μεθενίτη 7, 2ος όροφος), εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δείτε εδώ:http://www.markopoulo.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=6354&cnode=1&cuser=96E26DD9-B0E7-4EFC-B7E1-B2CD50F45F9D
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular