Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η Κύπρος γιόρτασε την 56η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία. 
Η Κύπρος γιόρτασε την 56η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία. Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
 
 
Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε στους εορτασμούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα γίνει μετά το πέρας της παρέλασης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί και βουλευτές.
Παρόντες ήταν επίσης Πρέσβεις ξένων χωρών διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία, Στρατιωτικοί Ακόλουθοι, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Εθνοφρουράς και της Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι και παλαιοί πολεμιστές.
Της παρέλασης προηγήθηκε ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών.
Η παρέλαση άρχισε με τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας, σε άψογο σχηματισμό, πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και στη συνέχεια πήραν τη θέση τους απέναντι από την εξέδρα, από όπου παιάνιζαν κατά τη διάρκεια της διέλευσης των μηχανοκίνητων τμημάτων.
Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις, πάνω από το χώρο της παρέλασης των αεροπορικών μέσων της Εθνοφρουράς και της Αστυνομίας.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πολιτικής Άμυνας.
 
 
 
 
 
 
Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά το τέλος της παρέλασης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο με ειρήνη μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και περήφανος για την άρτια διοργάνωση της στρατιωτικής παρέλασης. Ευχόμενος χρόνια πολλά σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να οπλιστούμε με θάρρος για την ειρήνη. 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, τόνισε εκ νέου τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο σημειώνοντας πως με τη λύση θα πρέπει να αποχωρήσουν όλα τα κατοχικά στρατεύματα. 
Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στο Προεδρικό.
 
 
 
 
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular