ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής προσκλήθηκε να συμβάλλει με εξειδικευμένα στελέχη της ως ειδικοί αξιολογητές, στο σεμινάριο με θέμα "Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών" που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Οκτωβρίου στο νησί της ΡόδουΗ Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής προσκλήθηκε να συμβάλλει με εξειδικευμένα στελέχη της ως ειδικοί αξιολογητές, στο σεμινάριο με θέμα "Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών" που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Οκτωβρίου στο νησί της Ρόδου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία δύο κορυφαίων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών: Το "Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων" της Γεωλογικής σχολής Αθηνών που είναι υπεύθυνος ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας και το "Διαχείριση Κρίσεων Υγείας " της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που είναι υπεύθυνος ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής.
Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι αφ' ενός η εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης καταστροφών, αφ' ετέρου η διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα και τρομοκρατικά χτυπήματα με μαζικές απώλειες υγείας.
Οι ασκήσεις προσομοίωσης (με αριθμό θυμάτων 45-60 ανά άσκηση) θα αφορούν:
- Τροχαίο με μαζική προσέλευση θυμάτων (παιδιά) στο νοσοκομείου)
- Πρόσκρουση αεροσκάφους
- Πυρκαγιά σε Ξενοδοχειακή Μονάδα
- Αντιμετώπιση τρομοκρατικού χτυπήματος σε πλοίο
-Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση πληροφορίας με σύγχρονες τεχνολογίες σε περίπτωση καταστροφής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Archive

Από το Blogger.