Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ :Με την Γιορτή Σταφυλιού, αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι και ολοκληρώσαμε τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, για το 2016!

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 16/9/2016
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Με την Γιορτή Σταφυλιού, αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι
και ολοκληρώσαμε τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις
της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, για το 2016!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τον κύκλο των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, αλλά και των Κυριακάτικων Πεζοδρομήσεων της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, έκλεισε με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο, η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Σταφυλιού, στις 11 Σεπτεμβρίου 2016, έχοντας σύμμαχο τον καιρό και κυρίως τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», συνδιοργάνωσαν την μεγάλη αυτή Γιορτή για τον τόπο μας, αφορμή για την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας, την προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για την διασκέδαση του κόσμου.

Πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, πήραν μία… γεύση από την «Γιορτή Σταφυλιού», τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, φτιαγμένα με πολλή αγάπη και μεράκι, όπως το πολυβραβευμένο μας κρασί, μουσταλευριά, τα διάσημα μουστοκούλουρα και γλυκό σταφύλι, τα οποία επιμελήθηκαν οι κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα από παραγωγούς του Δήμου μας, όπως τα σύκα Μαρκοπούλου.

Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», οι οποίες συμμετείχαν και φέτος με δικό τους περίπτερο, ετοιμάζοντας με τα χεράκια τους εκατοντάδες παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, για να τα απολαύσει ο κόσμος, με πρώτη ύλη τα 50 κιλά μούστο, που προσέφερε ο κος Τάσος Νικολακόπουλος.

Άλλη μια γλυκιά γεύση προσφέρθηκε στους επισκέπτες από τον διακεκριμένο μελισσοκόμο κο Σίνη, ο οποίος σε δικό του Περίπτερο, «δημιούργησε» επί τόπου λουκουμάδες, τους οποίους… έλουσε με το εκλεκτό μέλι παραγωγής του.Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα της επί τόπου τυροκόμησης από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής «Αγ. Γεώργιος», ο οποίος συμμετείχε με δικό του Περίπτερο στην Γιορτή, προσφέροντας μάλιστα στον κόσμο τυριά διαφορετικών γεύσεων, που συνόδευσαν τα εκλεκτά κρασιά του τόπου μας.
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular