ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

OI DAMNATION PROJET ΣΤΟ CHERRY MUSIC

1.Καλησπέρα, πείτε μας κάποια λόγια για εσάς. Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;   
H μπάντα ξεκίνησε το 2009 σαν ένα κοσμικό αστείο μεταξύ 3 φίλων. Ο σκοπός ήταν να φτιάξουμε μία μπάντα που να μπορεί να συνδιάσει το  proressive metal με πιο παραδοσιακές φόρμες ελληνικής ανατολίτικής μουσικής. Σύντομα απο το 2010 ξεκινήσαμε να εκδίδουμε τα πρώτα μας demo και να κάνουμε δειλά δειλά τα πρώτα μας live σε μαγαζιά της Αθήνας.
2.Κυκλοφόρησε τo πρώτο κομμάτι του επερχόμενου 3ου δίσκου ‘’Chronicles of Life & Death’’πείτε μας λίγα λόγια;
To κομμάτι αυτό είναι το πρώτο του 3ου άλμπουμ και μας βάζει σιγά σιγά σε αυτό που θα ακολουθήσει στα επόμενα κομμάτια. Είναι ένα καθαρά ραδιοφωνικό 3λεπτο ροκ κομμάτι, ηχογραφημένο με τους πιο αγνούς και αναλογικούς τρόπους με σκοπό να φέρουμε στο αυτί του ακροατή αυτή την 70's αίσθηση στον ήχο.
3. Να περιμένουμε σύντομα ολοκληρωμένο Album;
Το άλμπουμ είναι έτοιμο από τα τέλη του 2015. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση κατάλληλης εταιρίας, αν και μάλλον πιο πιθανό το βλέπω για ανεξάρτητη παραγωγή, καθώς πλέον δεν υπάρχει τίποτα το οργανωμένο και το άξιο προσφοράς από τις δισκογραφικές. Επίσης χρονοτριβούμε εξαιτίας ενός βιντεοκλίπ που ετοιμάζουμε και λόγω μελέτης και πρόβας με σκοπό να είμαστε έτοιμοι για ζωντανές εμφανίσεις από τη νέα σεζόν.
4. Δυο λόγια για τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας.
Το 2012 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ομώνυμο άλμπουμ στη Γαλλική εταιρία Musea κ το 2014 τη 2η δουλειά μας, "Smyrna" στην ελληνική εταιρία "Records on Top".
5. Τι σημαίνει για εσάς το‘’Chronicles of Life & Death’’;
Τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι. Ένα 3 λεπτό ραδιοφωνικό κομμάτι με πολύ ενέργεια και ρυθμό, κατάλληλο για broadcasting και Live headbanging... το κομμάτι αυτό γεννιέται και πεθαίνει επί σκηνής με σκοπό τη καλοπέραση μουσικών και ακροατών...
6.Υπήρχε κάποιος λόγος που σας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο είδος μουσικής;  
Σας είπα, ήταν ένα κοσμικό, έως και μεθυσμένο αστείο μεταξύ 2 κολλητών φίλων. Περισσότερο σαν πρόκληση απέναντι στους εαυτούς μας. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε και αυτό είχε καλώς, αν όχι θα δοκιμάζαμε κάτι άλλο. Επίσης τα τελευταία χρόνια πριν ξεκινήσει το project, είχα ξεκινήσει προσωπικά να πορεύομαι σε αγγλικό στίχο μετά από 12 χρόνια "υπηρεσίας" στον ελληνικό και μαζί με αυτό η αλλαγή στη σύνθεση ήταν ραγδαία. Άρχισα να γράφω περισσότερο μουσική αυτού του τύπου και λιγότερο αυτό που έκανα πριν. Νομίζω ήταν συμπαντική "απαίτηση" για αλλαγή. Παρόμοια με αυτή που συμβαίνει τώρα με σκοπό τον επόμενο ήχο της μπάντας μετά από 6 χρόνια υπήρεσίας στο progressive. Και το "Chronicles" προδίδει απευθείας αυτή την αλλαγή που συμβαίνει μέσα μας...
7.Ποιες μπάντες έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;
Ας δούμε μερικές:Anathema, Porcupine Tree, Pain of Salvation, Opeth, και παλαιότερα σχήματα όπως Pink Floyd, Eloy, αλλά και πιο μελωδικοί καλλιτέχνες όπως ο Παπαθανασίου και ο Χατζιδάκις.
8.Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική σκηνή, στο είδος που παίζετε και γενικότερα;
Η ελληνική σκηνή πρέπει να πεθάνει για να ξαναγεννηθεί... εν ετη 2016 ακούμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, κατεξοχήν συγκροτηματάκια της σειράς με ποπ μπαλαντούλες και ελληνικό ροκ της πλακώς με σκοπό να αναβιώσουν τι; Ένα ξεχασμένο από 20ετίας είδος. Όμως στην υπόγεια σκηνή υπάρχουν διαμάντια από κυρίως άγνωστες μπάντες που παίζουν τρελά πράγματα σε prog μορφές και άλλα όπως Post rock κτλπ. Κύριοι εκφραστές του προσωπικού μου γούστου το τελευταίο καιρό από ελληνικά σχήματα είναι οι VIC και οι Universe 217.

9.Μελλοντικά σχεδία υπάρχουν; Έχετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας; Τι θα θέλατε για το μέλλον των The Damnation Project….
Tα άμεσα σχέδιά μας είναι 1-2 βίντεο κλιπ και η κυκλοφορία του άλμπουμ, όπως και μία περιοδεία μέσα στην Ελλάδα. Περισσότερο ανυπομονούμε να βρεθούμε On stage again, κάτι που μας έλειψε καθώς μετά από άλλη μία αλλαγή μέλους και τον ερχομό του γιου μου, μείναμε λίγο πίσω τον τελευταίο χρόνο. Νομίζω όμως φέτος θα είναι η χρονιά που όλα θα μπουν σε μια σειρά...

THE DAMNATION PROJECT – “Chronicles of life & death” - νέο single

https://www.youtube.com/watch?v=zjFF8nGd8OQ&feature=youtu.be
Official links


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular