Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Το Φεστιβάλ Γλυπτικής Άμμου ξεκίνησε στην Κρήτη!

to-pilotiko-festival-glyptikis-ammou-molis-xekinise-stin-kriti-psari-e1470131764745

Το Φεστιβάλ Γλυπτικής Άμμου ξεκίνησε στην Κρήτη!


Πόσες φορές δεν έχουμε προσπαθήσει ως παιδιά ή ως πιο μεγάλα παιδιά να φτιάξουμε σχέδια ή καστράκια στην άμμο; Πόσες φορές δεν στεναχωρηθήκαμε όταν οι προσπάθειές μας έσβησαν στο κύμα; Παρόλα αυτά, η άμμος είναι και θα είναι πηγή έμπνευσης και διδασκαλίας για όλους μας!
to-pilotiko-festival-glyptikis-ammou-molis-xekinise-stin-kriti psari
Μία πρωτότυπη εμπειρία θα έχουν την τύχη να ζήσουν όσοι από εσάς βρίσκονται στην Κρήτη από την 1 η έως τις 12 του Αυγούστου! Ο Δήμος Μαλεβιζίου φιλοξενεί το 1 ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο της Ελλάδας!
Η Γλυπτική στην άμμο και τα φεστιβάλ που είναι αφιερωμένα σε αυτήν είναι διεθνώς γνωστά πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια εφήμερη τέχνη, η οποία κερδίζει το ενδιαφέρον του κόσμου όλο και περισσότερο. Οι γλύπτες, έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ένα υλικό αρκετά ιδιόμορφο, το οποίο αλλάζει σύσταση, στατικότητα και πλαστικότητα ανάλογα με την υγρασία που θα του προσθέσουν.
to-pilotiko-festival-glyptikis-ammou-molis-xekinise-stin-kriti kastro
Από τις 2 Αυγούστου και για δέκα ημέρες, Ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης συνεργάζεται με τον Ουκρανό καθηγητή Γλυπτικής Yuriy Mysko και την παγκοσμίως γνωστή γλύπτρια Lyudmyla Mysko σκαλίζοντας γλυπτά από άμμο, στη θέση Ξηροπόταμος, με θέματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα. Μικροί και μεγάλοι προσκαλούνται να δημιουργήσουν γλυπτά από άμμο στην παραλία και να απαθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές τα εφήμερα γλυπτά.
Η είσοδος του κοινού στο φεστιβάλ και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι άμμος, νερό, πλαστικά ή άλλα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να δώσετε σχήμα στην άμμο και… φαντασία!
Ο Δήμος Μαλεβιζίου, του Ηρακλείου, φιλοδοξεί να καταστήσει το φεστιβάλ θεσμό- πόλο έλξης για καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, αλλά και για επισκέπτες που θα έχουν ακόμα έναν λόγο να φτάσουν στις μαγευτικές παραλίες της Κρήτης!

πηγη..http://iscreta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular