Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ATHENS PATROL 2016! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Για 2η συνεχόμενη χρονιά και σε πείσμα των καιρών 114 έφεδροι από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε) ο οποίος υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Ε.Φ.ΕΔ διοργάνωσε τους Στρατιωτικούς Αγώνες Εφέδρων «ATHENS PATROL 2015». Οφείλουμε να τονίσουμε και να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής, του Δασαρχείου καθώς και των τοπικών Αρχών.
Οι αγώνες αυτοί, όπως και ο αντίστοιχος «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» που έχει εδώ και χρόνια καθιερωθεί από τη ΛΕΦΕΔ στα βουνά της Θράκης, γίνονται με έναν και μοναδικό στόχο, τη βελτίωση του «αξιόμαχου» των Ελλήνων εθελοντών εφέδρων μέσω στρατιωτικών αγωνισμάτων και ρεαλιστικών «σεναρίων» τα οποία καλείται ο διαγωνιζόμενος έφεδρος να αντιμετωπίσει. Τετοιοι αγώνες και ασκήσεις διοργανώνοντε δυστηχώς όπως πάντα με χρήματα απο το υστέρημα των ίδιων των εθελοντών εφέδρων και τᨻοπλα» που χρησιμοποιούντε για την απαραίτητη «προσωμοίωση» ειναι ρέπλικες, airsoft ή paintball.
Συμφωνα με το φετεινό «σενάριο», Τμήμα Εφέδρων χωρισμένο σε 6μελής όμάδες κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε μια μεγάλη περιοχή της ΒΑ Πάρνηθας » ασυμετρες εχθρικές απειλές » με «εμπόδια» και «σύνθετα σενάρια» τα οποία ο Σ.Σ.Α.Ε είχε προσεκτικά σχεδιάσει με σκοπό όχι μόνο τη σύγχρονη στρατιωτική τεχνογνωσία αλλά και τη λήψη σωστών αποφάσεων από τους έφεδρους «μικρούς ηγήτορες»οι οποίοι έπρεπε να επιλέξουν κατάλληλες διαδρομές, να εκτιμήσουν σωστά την τακτική κατάσταση του πεδίου και να αξιολογήσουν το ρίσκο των επιλογών τους.
Κάτω από αυτό το «πλαίσιο» και με την έντονη παρουσία «εχθρικής απεικόνισης» στην ευρύτερη περιοχή οι διαγωνιζόμενες ομάδες πέρα από την πορεία με πλήρη φόρτο έπρεπε μέσα σε 24 ώρες ή 12 ώρες, ανάλογα με την προτίμηση των ομάδων, να διαχειριστούν πολυσύνθετα σενάρια όπως πρώτες βοήθειες υπό «πυρά», μεταφορά τραυματία με ιδία μέσα και προβλεπόμενη «κλήση» ελικοπτέρου διακομιδής , συλλογή πληροφοριών από εμφανή ίχνη εχθρικής παρουσίας, διαχείριση αιχμαλώτου, διαχείριση φίλιων ανδρών που τελούν υπό καθεστώς πανικού, βραδινή ενέδρα σε εχθρική περίπολο, εντοπισμός και σηματοδότηση εκρηκτικών τοποθετημένων απο τον εχθρό επάνω σε φίλιο δρομολόγιο, κλήση πυροβολικού, προετοιμασία αμυντικών θέσεων για αντιμετώπιση επίθεσης, διάνοιξη διαδρομής σε ναρκοπέδιο, άρση κρύπτης για ανεφοδιασμό, επαφή με σύνδεσμο για λήψη πληροφοριών, ανακατάληψη φυλακίων κ α.
Οι αγώνες Athens Patrol 2015 έληξαν το πρωί της Κυριακής 15/11 στη στρατοπεδία που είχε στηθεί ως «βάση» των αγώνων. Εκεί συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπίες και ομάδες από τον Σ.Σ.Α.Ε, την ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης, τον Σ.Ε.Ε.Δ.Α, την ΛΕΦΕΔ Ξάνθης, την ομάδα ΟΔΕΥΩ, την ΛΕΦΕΔ Μαγνησίας, τον Ε.Τ.Ε.Ε.Δ Κορινθίας, τον Σ.Ε.Α.Ν.Α και άλλες ομάδες Εθελοντών Εφέδρων.
Αφού εγινε μια λιτή τελετή βραβευσεων των 2 ομαδων που διακρίθηκαν, ακολούθησαν χαιρετισμοί απο τον Προέδρο του Σ.Σ.Α.Ε και τον αντιπρόεδρο της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενοπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ) οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στους Εφεδρους.
Για μία ακόμη φορά οι Εθέλοντές Εφέδροι απεδειξαν οτι το Εφεδρικό κίνημα έχει πολλά να προσφέρει διότι είναι σε θέση να διατηρεί με «ιδία μέσα» (δυστηχώς) ενα πραγματικά ΑΞΙΟΜΑΧΟ επιπεδο που συνδιαζει την φυσική αντοχή με την τεχνογνωσία ενός συγχρονου πεδίου μάχης… Ενός πεδίου μάχης που όλοι απευχόμαστε να το συναντήσουμε αλλα ως Έφεδροι ωφείλουμε ΟΛΟΙ να το γνωρίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular