Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια ανακαινισμένων χώρων ΕΛΕΠΑΠ με χορηγία ΕΤΕ (βίντεο)

Του Αρη Παπαδόπουλου

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Σε κλίμα συγκίνησης και με μία φορτισμένη ομιλία της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) κ. Μαριάννας Μόσχου, εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη το πρωί οι ανακαινισμένοι χώροι στο Παγκράτι, με την γενναία χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία της προέδρου της Λούκας Κατσέλη και του διευθυντή της διεύθυνσης εταιρικής ευθύνης της τράπεζας και του ομίλου της ΕΤΕ κ. Νικόλαου Μαρινάκου, καθώς και της κ. Βιβής Τσαβαλιά, εκ μέρους της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, ενώ τα παιδιά της Πρώιμης Παρέμβασης τραγούδησαν «Ασπρα καράβια τα όνειρά μας».


Παρόντες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου και το μέλος Παύλος Ιωαννίδης, διάφοροι άλλοι χορηγοί και ευεργέτες, γονείς και υποστηρικτές του μεγάλου έργου που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ για πάνω από 70 χρόνια και στη διάρκεια των οποίων περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές κυρίως αναπηρίες και εγκεφαλική παράλυση έχουν βοηθηθεί να κάνουν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα βήματα.
Εξάλλου στα 6 κέντρα της ΕΛΕΠΑΠ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, πάνω από 1000 παιδιά συμμετέχουν, καθημερινά, σε θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Στον χαιρετιστήριο λόγο της η κ. Μόσχου, αφού ευχήθηκε να είναι πάντα λευκά τα όνειρα των παιδιών, όπως είπαν στο τραγούδι τους, υπενθύμισε ότι 280 παιδιά επωφελούνται από τους ανακαινισμένους χώρους, καθώς στόχος της ΕΛΕΠΑΠ ήταν και παραμένει οι κινητικές δεξιότητες, λειτουργικότητα και αυτονομία, ενώ 150 παιδιά επωφελούνται από το πρόγραμμα λογοθεραπείας.
Η κ. Μόσχου επισήμανε ότι η ΕΛΕΠΑΠ τολμά όπου μπορεί καινοτομώντας καθώς εφαρμόζει νέα πράγματα και επιστημονικές μεθόδους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ιατρεία της εταιρείας με όλες τις ειδικότητες των παιδιών, από κορυφαίους επιστήμονες εθελοντές.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ αναφέρθηκε σε μία σειρά συνεργατών που χωρίς αυτούς η εταιρεία δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα και ασφαλώς στους νέους χώρους που ανακαινίσθηκαν και οι οποίοι λίγο αργότερα εγκαινιάσθηκαν από την κ. Κατσέλη και τον κ. Μαρινάκο.
Η κ. Κατσέλη, που κλήθηκε να πει δύο λόγια, αναφέρθηκε στα 175 χρόνια της ΕΤΕ και στη σημερινή της στόχευση που είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μέσα από έναν μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου.
Τόνισε όμως ότι απαιτείται και ένας κοινωνικός μετασχηματισμός, για την καταπολέμηση της φτώχειας και ένταξη ευάλωτων ομάδων στην ανάπτυξη. Και τέλος απαιτείται και ένας περιβαλλοντικός μετασχηματισμός.
Γι’ αυτό προγράμματα σαν αυτό στην ΕΛΕΠΑΠ είναι μέρος της δημιουργίας που στοχεύει η ΕΤΕ, επισήμανε η κ. Κατσέλη.
Η πρόεδρος της ΕΤΕ, αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία πρωτοβουλία της Εθνικής που μαζί με το Ιδρυμα Ωνάση δημιούργησαν μία διαδικτυακή πλατφόρμα Act4Greece όπου μπορούν από όλο τον Κόσμο να μπαίνουν προσφορές προκειμένου να στηριχθούν κοινωφελή προγράμματα.
Και υποσχέθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι εδώ και τώρα και στο μέλλον να στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ.
Στη συνέχεια έγινε ο αγιασμός και οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους για να ακολουθήσει μία άκρως συγκινητική αποφοίτηση με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα βρέφη του Κέντρου Βρεφών «Μαριέττα Ξάνθου».

ΠΗΓΗ..http://www.ekirikas.com/

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular