Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Κοσμοσυρροή στο ελληνικό πανηγύρι στην πόλη Ιρι Πενσυλβάνιας
Οι χορευτές του Grecian Odyssey Dancers της Υπαπαντής με έδρα το Πίτσμπουργκ εξέπληξαν τους ομογενείς και φιλέλληνες που έδωσαν το δυναμικό τους παρών.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στην πόλη Ιρι της Πενσυλβάνιας διοργάνωσε με επιτυχία το 28ο ετήσιο πανηγύρι, το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 8ης Ιουλίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 10ης Ιουλίου.

Το ελληνικό πανηγύρι συμπεριλαμβάνεται στα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα του Ιουλίου για την μητροπολιτική περιοχή Ιρι και προσελκύει το ενδιαφέρον των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης της πόλεως.
Το φετινό πανηγύρι ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα καθώς αποτέλεσε πόλο έλξης για τους ομογενείς από το Πίτσμπουργκ, από το Κλίβελαντ Οχάιο, από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και τις άλλες περιοχές.
Στο φεστιβάλ συμμετείχε το χορευτικό της κοινότητας, καθώς επίσης και Grecian Odyssey Dancers της Υπαπαντής με έδρα το Πίτσμπουργκ, το οποίο στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.
Το εν λόγω χορευτικό, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του συμμετέχει στο πανηγύρι ανελλιπώς από το 1989.
Το βράδυ του Σαββάτου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τα πυροτεχνήματα, ενώ το βράδυ της Κυριακής έγινε και η κλήρωση του λαχείου που περιλάμβανε πολλά δώρα μεταξύ των οποίων και αεροπορικά εισιτήρια για δύο στην Ελλάδα, τα οποία ήταν προσφορά του «The Travel Team» με έδρα το Ιρι της Πενσυλβάνιας.
Οι προετοιμασίες για το πανηγύρι ξεκινούν από τις αρχές του χρόνου με την προετοιμασία των τυροπιτών, των σπανακοπιτών, του μπακλαβά και των άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Θεοφάνης Νακόπουλος και τα ηγετικά στελέχη ήταν όλες τις μέρες επί ποδός και συντόνιζαν την εργασία των εκατό και πλέον εθελοντών.
Το μικρό χορευτικό της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ιρι Πενσιλβάνιας.
Η πόλη Ερι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνιας και βρίσκεται στο Βορειοδυτικό άκρο ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη λίμνη, ενώ ο αριθμός των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής της Ιρι αγγίζει τις τριακόσιες χιλιάδες.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν και εκατό περίπου οικογένειες ομογενών, οι οποίοι προ εννέα δεκαετιών ίδρυσαν την κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η κοινότητα έχει πολύ δυναμική Ελληνορθόδοξη Νεολαία, τρία χορευτικά, κατηχητικό και ελληνικό σχολείο.
Ο ιερός ναός είναι νεόκτιστος και αποτελεί ένα από τα μνημεία της πόλεως. Οι προσπάθειες για την ανέγερσή του ξεκίνησαν λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά της 21ης Νοεμβρίου 1985 που αποτέφρωσε τα πάντα.

πηγη..ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular