ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Για τη πυρκαγιά που μαίνεται στη Σαμο…


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του magicnews.gr, από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναχωρούν προς ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στη πυρκαγιά της Σάμου, αναχωρούν με το πλοίο της γραμμής από τη Καβάλα 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες.
Επίσης:
Tο πρωί με C130, αναχώρησαν 60 Πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και επιχειρούν ήδη στη περιοχή.
Οπως ήδη σας ενημερώσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στη Σάμο στη θέση της παλιάς χωματερής, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, ωστόσο,  δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Το έργο της επιχείρησης κατάσβεσης, συντονίζει από αέρος, ο ο Επιχειρησιακός Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος.
Στο έργο της κατάσβεσης, αυτή την ώρα, επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα,90 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7,ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, 20 υδροφόρα οχήματα και περί τους 50 εθελοντές. 
Ενώ  τις πρωινές ώρες από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας,απέπλευσε  και βρίσκεται εν πλω προς το νησί, το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, με 15 οχήματα και 60 πυροσβέστες.
Η πύρινη λαίλαπα, έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους αλλά  και εκτάσεις με αγροτοκαλλιέργειες.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία θα ερευνηθούν από το αρμόδιο τμήμα. Και συνεπώς οι αναφορές για την εκδήλωση της πυρκαγιάς από εργασίες με μηχάνημα ηλεκτροκόλλησης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

πηγη..magicnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular