Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνης στο Μπρούκλιν
ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Πρωτοστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη κ. Ιερόθεου, καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, παρουσία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Μαρκόπουλου, του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μακρή, του π. Απόστολου Μανωλούδη, του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας ιερομόναχου Μελέτιου Μπουγά και πλήθος κόσμου τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και Αγίας Μαρίνης στο Μπρούκλιν Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της Θαυματουργού.
Ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, η οποία θεωρείται η προστάτιδα των παιδιών, ενώ αναφερόμενος στον ιερό ναό τόνισε ότι πρόκειται για μία μικρή αλλά πολύ όμορφη και ταπεινή εκκλησία για την οποία υπάρχουν σχέδια ανακαίνισης του εξωτερικού χώρου.
Απευθυνόμενος στον «Εθνικό Κήρυκα», ο καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής ευχαρίστησε την ιστορική, όπως τόνισε, εφημερίδα της Ομογένειας που πάντα στηρίζει και προβάλει την εκκλησία και ευχήθηκε στη διοίκηση και σε όλο το προσωπικό να είναι πάντα καλά και ο Θεός να τους ευλογεί.
Ομάδα εθελοντών. Διακρίνονται από αριστερά στα δεξιά Τίνα Κωστοπούλου, Ντίνα Πιτσιρίκου, Τάμης Τσώλης, Σάκης Ιορδάνου, Αρης Σφύγγος, Σταυρούλα Γκουρνέλου, Θάλεια Σιταρά, Γιώργος Αϊδινίου και Παναγιώτης Σιταράς.
Ο πατήρ Μανωλούδης από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά εξέφρασε μέσω του «Ε.Κ.» τη χαρά που νιώθει που βρίσκεται μαζί με τους ομογενείς.
«Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μου στην Αμερική και την Ομογένεια. Είναι όλοι τους ευγενικοί άνθρωποι και καλοί Χριστιανοί. Εύχομαι η Αγία Μαρίνα να τους προστατεύει και να είναι πάντα καλά. Χρόνια πολλά σε όλους».
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, ιερομόναχος Μελέτιος Μπουγάς, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη μέγιστη τιμή που νιώθει που υπηρετεί αυτή την ευλογημένη, όπως τόνισε, κοινότητα, ενώ προσέφερε πρώτος τον οβολό του για την ανακαίνιση της εκκλησίας.
Τέλος, ο κ. Φώτης Γκουρνέλης, μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ευχαρίστησε τους εθελοντές για το έργο που προσφέρουν.
Αμέσως μετά τον εσπερινό προσφέρθηκε δωρεάν κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές στην αίθουσα του ναού με σουβλάκια και αναψυκτικά, ενώ οι κυρίες της Φιλοπτώχου προσέφεραν γλυκίσματα.
Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ιερού ναού.
Κείμενο/Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular