Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ WINDOWS VISTA, 7 ΚΑΙ 8Τα Windows και το Office (η σουίτα γραφείου της Microsoft) συνεχίζουν να επηρεάζονται από την πειρατεία λογισμικού· αλλά, την ίδια στιγμή, η Microsoft συνεχίζει τον αγώνα τηςενάντια σε όσους ενεργοποιούν παράνομα τα προϊόντα της. Αυτήν την εβδομάδα, κατέθεσε άλλη μια αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο όταν εντόπισε κάποιον που κατέβασε περίπου 1.000 αντίγραφα του λειτουργικού της συστήματος (ε ναι, των Windows) και την σουίτα παραγωγικότητας.
Τώρα θα μου πείτε, μα καλά ηλίθιος είναι ο τύπος; Τι να τα κάνει τα σπασμένα Windows, και δη 1000 φορές;Υπάρχει όμως κάποια εξήγηση που είναι και η πιο πιθανή από ό,τι φαίνεται: μάλλον ο τύπος είναι κάποιος προμηθευτής (από κατάστημα λιανικής για παράδειγμα) ο οποίος πουλάει υπολογιστές με Windows και, συνεπώς, τους ενεργοποιεί με άδειες που - σύμφωνα με την Microsoft - είχαν κλαπεί από την αλυσίδα εφοδιασμού.
Οι μεμονωμένοι χρήστες σπανίως ενεργοποιούν τόσες πολλές άδειες, κι έτσι η Microsoft δεν ασχολείται μαζί τους (κάνει τα στραβά μάτια ένα πράγμα – σου λέει, ας πρόσεχαν, στα νύχια μου πάλι είναι).
Όταν όμως η εταιρεία βλέπει (γιατί όλα τα βλέπει, πότε θα το συνειδητοποιήσετε επιτέλους;) ότι κάποιος πειρατής κατεβάζει χιλιάδες αντίγραφα των Windows και του Office, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανεχτεί και θεωρεί πως επιβάλλεται να επιληφθεί του θέματος.

 

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ WINDOWS VISTA, 7 ΚΑΙ 8

Σε αγωγές που κατέθεσε σε δικαστήριο του Σιάτλ, η Microsoft εξηγεί ότι υπάρχει θέμα με τα σπασμένα Windows που κατεβάζει ο κόσμος. Ο λόγος για τα Windows 7, τα Vista, και τα 8 (σοβαρά τώρα, τι τους λιμπίζονται και τα κατεβάζουν;), καθώς και το Office 2010 και το Office 2013. Η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να εντοπίσει την IP του πειρατή και ζητά από τον δικαστή την χορήγηση άδειας ώστε να βρει την ταυτότητά τους και να τους βάλει να πληρώσουν για ό,τι έκαναν.
Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα του δικαστηρίου, το τμήμα της Microsoft που ασχολείται με την εγκληματολογία στο διαδίκτυο έχει εντοπίσει πάνω από χίλιες ενεργοποιήσεις λογισμικού της οι οποίες προέρχονται από την διεύθυνση IP 66.51.73.111, που επί του παρόντος φαίνεται ότι έχει εκχωρηθεί στο Earthlink Inc., και η οποία χρησιμοποιείται από τους εναγομένους στα πλαίσια της προώθησης της παράνομης συμπεριφοράς που προσάπτεται στο παρόν.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα αυτά ευρήματα μπορεί κατά κάποιον τρόπο να σχετίζονται με τις προηγούμενες περιπτώσεις πειρατείας λογισμικού, μιας και φαίνεται ότι η ίδια IP χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση περισσότερων αντιγράφων των Windows και του Office αυτές τις μέρες.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Microsoft έχει αρχίσει τις αγωγές δείχνοντας πως δεν θα ανεχθεί πλέον την πειρατεία λογισμικού.

πηγη...osarenaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular