Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Το πιο μεγάλο άλμα στο Ρίο Βαγγελης ΚαναβοςΠριν από λίγους μήνες είχε συγκινήσει το πανελλήνιο κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τριπλούν ΑμεΑ (με πανελλήνιο ρεκόρ) την ίδια μέρα που έξι χρόνια πριν «έχανε» τον πατέρα του. Ο Βαγγέλης Καναβός επέστρεψε δριμύτερος στην αγωνιστική δράση καταρρίπτοντας αυτήν τη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος εις… τριπλούν, βάζοντας πλώρη για μετάλλιο στο Ρίο.
Ο άλτης του Δημήτρη Τσιφτσόγλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στους αγώνες στίβου ΑμεΑ στο Καυτανζόγλειο πετυχαίνοντας τρία ατομικά ρεκόρ στο μήκος με 6.68μ., 6.75μ. και τέλος 6.88μ. (-1.00), καταρρίπτοντας ξανά το δικό του πανελλήνιο από πέρσι με 6.44μ. στην κατηγορία Τ20. Ο πρωταθλητής που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΓΣ Ηρακλή Θεσσαλονίκης μίλησε για την νέα επιτυχία στο δρόμο για το Ρίο. «Νιώθω φανταστικά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι στους αγώνες που έρχονται. Με πολύ κακές συνθήκες (ζέστη, ώρα αγώνα και αντίθετο άνεμο) έκανα νέο πανελλήνιο ρεκόρ 6.88μ. και βρίσκομαι στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Μέτα τον αγώνα ξέσπασα από χαρά γιατί η ψυχολογική κούραση και το στρες που είχα όλο αυτό το διάστημα ήταν τεράστια. Η συμμετοχή μου με γεμίζει δύναμη άλλα πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά και το κεφάλι μέσα. Αυτός ο αγώνας τελείωσε, συγκέντρωση για τον επόμενο» τόνισε ο Καναβός στοSportsfeed.
Όπως όλοι οι αθλητές στην Ελλάδα, έτσι και ο Καναβός πρώτα από όλα είναι… εμποδιστής. Για να καταφέρει να πετύχει σπουδαία πράγματα στο αγώνισμα του, πρώτα πρέπει να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια. «Δυστυχώς η ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς αγώνα και με βάση την παγκόσμια κατάταξη που έκλεινε 16 Μαΐου, έτσι δεν εχω την δυνατότητα να αγωνιστώ και να διεκδικήσω μια καλύτερη θέση για τους Παραολυμπιακούς. Θα αγωνιστούμε τώρα σε αγώνες του ΣΕΓΑΣ άλλα δυστυχώς οι αγώνες του ΣΕΓΑΣ δεν αναγνωρίζονται από την ομοσπονδίας μας. Ίσως ψάξουμε να βρούμε ένα μίτινγκ στο εξωτερικό αναγνωρισμένο από την ομοσπονδία και φυσικά θα αγωνιστώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ 2-3 Ιουλίου που είναι και ο καταληκτικός αγώνας για τους Παραολυμπιακούς. Θα κάνουμε τα πάντα σε αυτό το μικρο διάστημα που έμεινε για να είμαστε παρόντες στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη» δήλωσε στο Sportsfeed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular