Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

«Πυρσός, πυρσός χρηματαποστολές, δουλεύαμε επικίνδυνα χωρίς απολαβές» φωνάζουν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Πυρσός Security» οι οποίοι έχασαν αναπάντεχα τις δουλειές τους, καθως η εταιρεία δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στις οικονομικές τις υποχρεώσεις.

Οι περίπου 800 άνθρωποι της εταιρείας που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα φωνάζουν συνθήματα όπως: «Πυρσός, πυρσός χρηματαποστολές, δουλεύαμε επικίνδυνα χωρις απολαβές» και θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται καθώς επίσης και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους από τη στιγμή της αναστολής της λειτουργίας της εταιρείας.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

«Ήρθαν τα πάνω - κάτω μέσα σε μια νύχτα» λένε οι εργαζόμενοι στο protothema.gr


Πολλοί από όσους έχασαν τις δουλειές τους εργάζονταν χρόνια στην εταιρεία όπως η Ειρήνη Φελώνη που βρίσκεται στην εταιρεία 12 χρόνια και τους τελευταίους έξι μήνες ζει με δανεικά των γονιών της.

«Μου χρωστούν έξι μήνες δεδουλευμένων συν επιδόματα από το 2014. Δεν είμαι παντρεμένη όμως ζω με την οικογένειά μου στην οποία αυτήν την στιγμή υπάρχουν τρεις άνεργοι και δουλεύει μόνο ένας. Αυτό που θέλουμε είναι τις δουλειές μας. Δεν το περιμέναμε αυτό που συνέβη. Μόνος εμείς ξέρουμε πώς τα βγάζουμε πέρα, είναι πολύ δύσκολα» λέει -μεταξύ άλλων- η Ειρήνη Φελώνη στο protothema.gr.

Οι εργαζόμενοι εμφανώς ενοχλημένοι από την κατάσταση υπογραμμίζουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη ενημερώθηκαν πως η εταιρεία κλείνει. «Κάναμε κανονικά τη Δευτέρα τη χρηματαποστολή παραδώσαμε, τελειώσαμε το απόγευμα και το βράδυ πήραμε ένα τηλεφώνημα ότι την επόμενη μέρα δεν βγαίνουμε έξω. Με έχουν μέσα στους μισθούς πέντε μήνες. Έχω οικογένεια, παιδί 7 χρόνων και γυναίκα. Στην ατυχία μας ευτυχώς που δουλεύει και η γυναίκα. Μας ήρθαν τα πάνω κάτω. Δεν πήραμε ούτε τον τελευταίο μισθό και τα δεδουλευμένα τα δικά μου είναι πάνω από 5.000-6.000 ευρώ. Η διεύθυνση της εταιρείας εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει είπε ο Δημήτρης Καραδάκης.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Θεόδωρος Κοντονής, ο οποίος ήταν οδηγός χρηματαποστολών στην εταιρεία και νιώθει ανακουφίση που εργάζεται τουλάχιστον η γυναίκα του ως αποκλειστική νοσοκόμα και με αυτό το μεροκάματο ζουν την οικογένειά τους όσο καιρό είναι τώρα απλήρωτος.

«Οδηγός χρηματοαποστολών ήμουν στην εταιρεία. Πολλές ώρες και επικίνδυνη δουλειά. Στις 30 του μήνα δουλεύαμε κανονικά ξημερώματα Τρίτης, από συνάδελφο έμαθα ότι το γκαράζ είναι κλειστό, καμία άλλη ενημέρωση. Εμένα μου χρωστούν τέσσερις μήνες μισθών, έχω ένα παιδί και έχω φυσικά όπως όλοι οι Έλληνες δάνεια και οικογενειακό χρέος. Ευτυχώς που η σύζυγος εργάζεται ως αποκλειστική νοσοκόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular