Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

ΜΑΧΑΙΡΑ – 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΑΧΑΙΡΑ – 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Πραγματοποιήθηκε στη Μαχαιρά, ο εορτασμός των 75 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος ΔΟΠΑΠ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιράς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος κ. Εργαζάκης Βασίλης,
ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Καλογεράκης Γιώργος, ο κ. Κώστας Μπαντουβάς και η κ. Ρένα Μελά- Μπαντουβά, εκπρόσωποι του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης "Ομάδες Μπαντουβάδων",ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ρολάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράς κ. Μαντιδάκης Εμμανουήλ και τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράς, μέλη του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ, και πλήθος κόσμου. Με μία συγκινητική και τεκμηριωμένη ομιλία, αναφέρθηκε στα γεγονότα της μάχης της Κρήτης, η Φιλόλογος κ. Άννα Μανουκάκη- Μεταξάκη.
Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου παρουσίασαν τραγούδια και Κρητικούς χορούς με την επιμέλεια της κ Μαριάνθης Κριτσωτάκη, κ Σταυρούλας Μαρίνη και ΄κ. Ιωάννη Μαρνελάκη.
Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση φωτογραφιών της Μαχαιράς στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την Αντίσταση που ακολούθησε. Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Μπεχλιβάνου Ειρήνη, μέλος του ΔΟΠΑΠ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράς με τη λήξη της τελετής, πρόσφερε ένα κέρασμα στους παρευρισκόμενους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular