ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Από αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς
Από αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών ανά την επικράτεια. Δηλαδή θα έχουμε καιρό πυρκαγιάς (fire weather) και αυτό αναμένεται να κρατήσει ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα. Μετά από ένα θερμό τριήμερο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε πολλά σημεία της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η σχετική υγρασία, αρχίζει να δυναμώνει ο άνεμος και τα γνωστά μελτέμια να κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός της χαμηλής σχετικής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων δημιουργεί ένα εύφλεκτο και πυριγενές περιβάλλον, που ευνοεί την εξέλιξη των πυρκαγιών.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το λόγο αυτό έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Να μη ξεχνάμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular