ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Φοινικούντα,Γιάλοβα,Πολυλίμνιο TravelGreece βιντεο

Οι εικόνες του video που ανάρτησε ο χρήστης TravelGreece στο YouTube αποδεικνύουν τον λόγο που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τη Μεσσηνία επίγειο παράδεισο.
Η Φοινικούντα, Φοινικούδα ή Φοινικούς είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Μεσσηνίας γνωστό από την αρχαιότητα ως ο «Φοινικούς λιμήν». Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ανήκε στον δήμο Μεθώνης.
Η Γιάλοβα ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου, διακρίνεται για το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές παραλίες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμά της.
Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες. Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλόβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες, αριστερά Κάδη, Ιταλού, Σταθούλας και δεξιά η Μαυρηλίμνα, η Μαυρολίμνα και το μονοπάτι που τις συνδέει και φτάνει μέχρι την Κάδη.
athensvoice.gr
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular