ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΑΙΓΙΟ: Με όλες τις τιμές η περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια κειμένου:Mαρία Ηλιοπούλου -Βασιλοπούλου
Μαρία Ηλιοπούλου-ΒασιλοπούλουΜεγάλη ημέρα για το Αίγιο και τους Αιγιώτες και  την ευρύτερη περιοχή της Αχαίας, που γιορτάζουν όπως και ολόκληρη η Χριστιανοσύνη, τη Παναγία Τρυπητή(Ζωοδόχο Πηγή )
Πλήθος κόσμου και φέτος από όλη την Ελλάδα, έσπευσε χθες παραμονή και σήμερα ανήμερα  του εορτασμού για ιερό προσκύνημα, ανάμεσα τους και εκπρόσωποι συλλόγων, κομμάτων, της κυβέρνησης, όπως η Ελενα Κουντουρά, ο Βασίλης Λεβέντης και άλλοι.
Σήμερα  ανήμερα της γιορτής, με  όλες τις τιμές, πραγματοποιήθηκε  η λιτανεία , που ξεκίνησε από το Ιερό Προσκύνημα, διέσχισε την παραλιακή οδό και δρόμους της κεντρικής αγοράς, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία -της πόλης του Αιγίου, – Αγίας Λαύρας, όπου τελέστηκε μικρή δοξολογία.
Στη λιτανεία συμμετείχαν και οι ένοπλες δυνάμερις με αγήματα και  από τα τρία σώματα,  οι Φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας , του  Πυροσβεστικού σώματος και οι φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας.

Από το Δήμο Αιγιαλείας , παρατέθηκε επίσημο γεύμα στους  στην οδό Μητροπόλεως, στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλων
Η εικόνα βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί δοξολογία προκειμένου να τοποθετηθεί και πάλι στη θέση της.
πηγη..magicnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular