ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Ένας 2.000 ετών πέτρινος δίσκος, που ανακαλύφθηκε ανάμεσα στα ερείπια ενός σταδίου στην Τουρκία, βρέθηκε με χαραγμένους, στα Ελληνικά, τους αρχαίους κανόνες των αγώνων Ιπποδρομίας~« Λουκιανός Ο Πολεμιστής, πέθανε πριν από το γάμο. Είναι ήρωας μας ». ~
Ένας 2.000 ετών πέτρινος δίσκος, που ανακαλύφθηκε ανάμεσα στα ερείπια ενός σταδίου στην Τουρκία, βρέθηκε με χαραγμένους, στα Ελληνικά, τους αρχαίους κανόνες των αγώνων Ιπποδρομίας.
Οι ιστορικοί εντόπισαν πρόσφατα το δισκίο, λαξευμένο σε ένα μνημείο στη μνήμη του Λουκιανού, ενός Έλληνα αναβάτη, στο BeyÅŸehir, μια περιοχή στην κεντρική τουρκική επαρχία του Ικονίου.
Οι επιγραφή που αναφέρει μερικούς από τα πρώτους κανόνες των αγώνων, σίγουρα κάνει την ανάγνωση ενδιαφέρουσα: 


«Ένα άλογο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε άλλο αγώνα, αν τερματίσει πρώτο σε κάθε δεδομένη κούρσα. Ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να έχει άλλο άλογο να αγωνίζεται σε έναν αγώνα, αν αυτός ή αυτή, έχει ένα προηγούμενο νικητή.».
Ο καθηγητής Χασάν Μπαχάρ, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα ιστορίας του Πανεπιστημίου Selçuk Konya είπε:
"Αυτό είναι ένα σημάδι της ευγενικής συμπεριφοράς στους αγώνες καθώς προσφέρει μια ευκαιρία για τους άλλους να κερδίσουν, σε αντίθεση με τις σύγχρονους αγώνες.
"Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω συναντήσει τέτοιους σαφείς κανόνες για ένα άθλημα σε ένα δισκίο τόσο παλιό."
Το μνημείο βρίσκεται δίπλα σε ένα «ταφικό δωμάτιο," ένα στενό χώρο με είσοδο όπου πιστεύεται ότι ο Λουκιανός έχει θαφτεί. Αν και τα λείψανά του έχουν εξαλειφθεί προ πολλού, το δισκίο στο μνημείο παραμένει αναγνώσιμο. Λέει:
« Λουκιανός Ο Πολεμιστής, πέθανε πριν από το γάμο. Είναι ήρωας μας ».
Ο γάμος ήταν ένα σημαντικό τελετουργικό σε εκείνη την εποχή, και ο θάνατος του νεαρού, άγαμου άνδρα ήταν σίγουρα μια θλιβερή περίσταση », δήλωσε ο Bahar.
Το μνημείο βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της Πισιδίας, μια αρχαία περιοχή που εκτείνεται από την σημερινή μεσογειακή πόλη της Αττάλειας στην ενδοχώρα της Ανατολίας που κυβερνήθηκε άλλοτε από τους, Ελληνιστικό και Ρωμαϊκό πολιτισμούς, μετά την αποδυνάμωση του κράτους των Χετταίων.
Η περιοχή άλλαξε χέρια όταν οι Σελτζούκοι και Οθωμανοί προωθήθηκαν στη σημερινή Τουρκία, νικώντας βυζαντινά στρατεύματα. Το Ικόνιο ήταν η πρωτεύουσα των Σελτζούκων, Σουλτανάτο μεταξύ του 11ου και 13ου αιώνα και αργότερα, μια κεντρική πόλη της Οθωμανικής εποχής.
Όπως είπε ο Bahar, η περιοχή όπου βρίσκεται το αρχαίο ιππόδρομο, συνέχισε να υπηρετεί τον σκοπό της και ένα ιππικό αγώνισμα που περιλαμβάνει ακόντισμούς, παίχτηκε εκεί.

πηγη...https://www.facebook.com/profile.php?id=100001136868892
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular