ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

World Health Organization

ΠΟΥ δήλωση σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (2005) Επιτροπή έκτακτης ανάγκης για τον ιό Ζήκα και παρατηρείται αύξηση των νευρολογικών διαταραχών και νεογνική δυσπλασίες
την 1η Φεβρουαρίου 2016
Θα συγκληθεί μια επιτροπή έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, να συγκεντρώσει συμβουλές σχετικά με τη σοβαρότητα της απειλής για την υγεία που συνδέονται με τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της ασθένειας του ιού Ζήκα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Κατά την εκτίμηση του επιπέδου της απειλής, οι 18 εμπειρογνώμονες και σύμβουλοι εξέτασαν ιδιαίτερα την ισχυρή ένωση, σε τόπο και χρόνο, μεταξύ της μόλυνσης με τον ιό Ζήκα και σε αύξηση των περιπτώσεων που εντοπίσθηκαν των συγγενών δυσπλασιών και νευρολογικές επιπλοκές.
Οι εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι η αιτιώδης σχέση μεταξύ της μόλυνσης Ζήκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μικροκεφαλία είναι σοβαρές υποψίες, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά. Όλοι συμφώνησαν σχετικά με την επείγουσα ανάγκη για συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για τη διερεύνηση και την κατανόηση αυτής της σχέσης καλύτερα.
Οι εμπειρογνώμονες έκριναν επίσης πρότυπα πρόσφατη εξάπλωση και την ευρεία γεωγραφική κατανομή των ειδών κουνουπιών που μπορεί να μεταδώσει τον ιό.
Η έλλειψη εμβολίων και την ταχεία και αξιόπιστη διαγνωστικές εξετάσεις, και η απουσία της ασυλίας πληθυσμού που επλήγησαν πρόσφατα χώρες αναφέρθηκαν ως περαιτέρω αιτίες ανησυχίας.
Μετά από μια ανασκόπηση των στοιχείων, η Επιτροπή ενημέρωσε ότι η πρόσφατη σύμπλεγμα των μικροκεφαλία περιπτώσεις και άλλες νευρολογικές διαταραχές που αναφέρθηκαν στη Βραζιλία, μετά από ένα παρόμοιο σύμπλεγμα στη Γαλλική Πολυνησία το 2014, αποτελεί ένα «έκτακτο γεγονός» και μια απειλή για τη δημόσια υγεία σε άλλα μέρη του ο κόσμος.
Κατά την άποψή τους, μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση της απειλής στις πληγείσες χώρες και να μειώσουν τον κίνδυνο της περαιτέρω διεθνή εξάπλωση.
Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι η κατάσταση πληροί τις προϋποθέσεις για τη Δημόσια Υγεία έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος.
Έχω αποδεχθεί αυτή τη συμβουλή.
Είμαι τώρα δηλώνοντας ότι η πρόσφατη σύμπλεγμα των μικροκεφαλία περιπτώσεις και άλλες νευρολογικές διαταραχές που αναφέρθηκαν στη Βραζιλία, μετά από ένα παρόμοιο σύμπλεγμα στη Γαλλική Πολυνησία το 2014, αποτελεί μια Δημόσια Υγεία έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος.
Μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της εποπτείας, την ανίχνευση των λοιμώξεων, συγγενών δυσπλασιών, και νευρολογικές επιπλοκές, να εντείνει τον έλεγχο των πληθυσμών των κουνουπιών, και να επισπεύσει την ανάπτυξη των διαγνωστικών εξετάσεων και εμβολίων για την προστασία των ανθρώπων σε κίνδυνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η επιτροπή διαπίστωσε καμία δικαιολογία για τη δημόσια υγεία για την επιβολή περιορισμών σε ταξίδια ή το εμπόριο για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Ζήκα.
Προς το παρόν, τα πιο σημαντικά μέτρα προστασίας είναι ο έλεγχος των πληθυσμών των κουνουπιών και την πρόληψη της τσιμπήματα των κουνουπιών σε άτομα υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα οι έγκυες γυναίκες.
πηγη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular