ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Oρκίστηκε το βράδυ της Τρίτης και ανέλαβε τα καθήκοντά του, ως νέος δήμαρχος του «Ελληνικού Χωριού», Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, ο Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος.


Στη μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα, όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και στην οποία πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία και άλλων δύο νέων αξιωματούχων του Δήμου, είχαν δώσει το παρών τους, η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα, ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Κλίαργουότερ, Γεώργιος Κρητικός, ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής, Μάικ Μπιλιράκης, πρόεδροι σωματείων και πολλοί άλλοι ομογενείς.

Ο μέχρι τώρα δήμαρχος, Ντέιβιντ Αρτσι, επαινέθηκε από τα στελέχη του Δήμου, αλλά και απλούς ομογενείς που πήραν το βήμα και μίλησαν για το μέχρι σήμερα έργο του. Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αλαχούζου, με τον οποίο γνωρίζεται από τα μαθητικά τους χρόνια και συνεργάστηκαν στενά, όταν ο ομογενής δήμαρχος ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια «κομίσιονερ» και αντιδήμαρχος. Ο κ. Αρτσι, μίλησε με αγάπη για τον Ελληνισμό που έχει δώσει ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη.
Παλαιά και νέα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησαν με επαίνους για τον νέο δήμαρχο κ. Αλαχούζο, ενώ ο τελευταίος εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του και τόνισε ότι θα εργαστεί με όλους για το καλό το Τάρπον Σπρινγκς.


Ο κ. Αλαχούζος ευχαρίστησε, επίσης, τους συνεργάτες του κατά την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς και εκείνους που υποστήριξαν οικονομικά την υποψηφιότητά του, ενώ όλοι οι ομογενείς μέσα στην αίθουσα φώναζαν «Αξιος» και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Την προσευχή κατά την τελετή έκανε ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ατλάντας και προσωρινός ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγ. Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς, π. Τζέιμς Ρουσάκης.
Εκτός από τον κ. Αλαχούζο ορκίστηκαν οι κομίσιονερ Ντέιβιντ Μπάνθερ και Σούζαν Σλάτερι.
Λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Αλαχούζος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι αισθάνεται «ευγνώμων, υπερήφανος και πολύ ευχαριστημένος», γιατί του δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσει, ως δήμαρχος, τους κατοίκους του Τάρπον Σπρινγκς, και να αναβαθμίσει την πόλη, όπως και της αξίζει. «Θα δουλέψω, όσο είναι δυνατόν, με τους ομογενείς, γιατί κι εγώ είμαι ένας απ’ αυτούς», τόνισε.
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «ένας Ελληνοαμερικανός θα έχει την ευκαιρία να υπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Τάρπον Σπρινγκς, άσχετα με την καταγωγή τους. Για ‘μένα, όλοι είναι πολίτες του Τάρπον Σπρινγκς και θα τους υπηρετήσω όλους εξίσου».
Σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Αλαχούζος απάντησε ότι πρέπει να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του Τάρπον Σπρινγκς, αλλά σε καλύτερο επίπεδο.
Ευχαρίστησε, τέλος, όλη την Ομογένεια για την υποστήριξή της. «Με την ενότητα, μπορούμε να κερδίσουμε πάρα πολλά, εγώ θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να την υπηρετήσω όσο μπορώ».
H γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα,εξέφρασε τη χαρά της στον «Εθνικό Κήρυκα» για την εκλογή του κ. Αλαχούζου, ως νέου δημάρχου και του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του. «Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος, όχι μόνο για τους Ελληνες του Τάρπον Σπρινγκς, αλλά και για όλο τον πληθυσμό της πόλης».

Ο ομογενής δήμαρχος του γειτονικού Κλίαργουότερ, Γεώργιος Κρητικός, εξέφρασε τη χαρά του, που Ελληνας είναι και πάλι δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, το οποίο χαρακτήρισε «σπίτι μας». Πρόσθεσε δε ότι και οι δύο θα εργαστούν στενά για το καλό της κομητείας Πινέλας, στην οποία ανήκουν και οι δύο πόλεις.
Ο γενικός διευθυντής της Ακαδημίας «Πλάτων» με τα επτά σχολεία τσάρτερ, Στηβ Χριστόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης του κ. Αλαχούζου, ευχήθηκε σ’ αυτόν τα καλύτερα. Τον χαρακτήρισε, επίσης, ως τον «πιο άξιο» για τη θέση του δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς, που είναι το «Ελληνικό Χωριό» της Αμερικής. Εκφράζοντας, επίσης, τη χαρά του, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι ο κ. Αλαχούζος «είναι ένας άνθρωπος, που όχι μόνο θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ομογένεια, αλλά, γενικά, την πόλη του Τάρπον Σπρινγκς, που είναι ένα πραγματικά ελληνικό χωριό, με πολύ μεγάλο πληθυσμό». Είπε, επίσης, ότι η Ακαδημία «Πλάτων» έχει ένα από τα σχολεία της στο Τάρπον Σπρινγκς, και ίσως αργότερα να ιδρυθεί και άλλο.
Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ακόμα, ότι ο κ. Αλαχούζος «είναι από την αρχή, ένας από τους ιδρυτές της Ακαδημίας, είναι στο Συμβούλιό της, συνεχίζει να την υποστηρίζει και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, όπως μπορεί, για να προωθήσουμε τον Ελληνισμό, τη γλώσσα μας και ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».
Ο κ. Χριστόπουλος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο κ. Αλαχούζος είναι ο μόνος δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Του ευχήθηκε, τέλος, επιτυχία στο έργο του και στην μετέπειτα πολιτική του καριέρα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών, Ελεονόρα Μιχοπούλου,δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ο Κρις Αλαχούζος θα κάνει την καλύτερη και πιο άψογη δουλειά για τους πολίτες του Τάρπον Σπρινγκς και θα μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular