Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

O xυμός cranberry «ασπίδα» στην γυναικεία υγεία

  Ο γυναικείος οργανισμός, πολύπλοκος και ευαίσθητος, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και φροντίδα. Το cranberry είναι ένας φυσικός καρπός που αποδεικνύεται –επιστημονικά πλέον- πολύτιμος σύμμαχος της άμυνας του γυναικείου οργανισμού.

Ένας χυμός cranberry περιέχει όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση των βασανιστικών ουρολοιμώξεων και την εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών οξυγόνου που παράγονται στο σώμα μας.

Η αντικαρκινική δράση του cranberry προστατεύει μεταξύ άλλων από τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι θρεπτικές του αξίες αναζωογονούν το δέρμα και δίνουν λάμψη στη γυναικεία ομορφιά.

Kαταπολεμά τις ουρολοιμώξεις

Eδώ και αιώνες τα κράνμπερι θεωρούνται παραδοσιακό γιατρικό για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Όμως, η θεραπευτική τους αξία τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και επιστημονική βάση. Mια μελέτη της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard σε ηλικιωμένες γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια χυμό κράνμπερι καθημερινά για έξι μήνες, απέδειξε ότι ο αριθμός των βακτηριδίων στην ουροδόχο κύστη τους περιορίστηκε και, επιπλέον, ότι είχαν σχεδόν 60% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν λοιμώξεις στην περιοχή. Επίσης, οι γυναίκες που είχαν ουρολοίμωξη και έπιναν χυμό, είχαν 75% περισσότερες πιθανότητες να την ξεπεράσουν γρηγορότερα, σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν. Για τη δράση των κράνμπερι στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ευθύνονται δύο συστατικά, η φρουκτόζη και ένα άλλο, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Aυτά τα δύο δρουν με τρόπο που αποτρέπουν την προσκόλληση των βακτηριδίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular