ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου

1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου

Αργυρώ Χιώτη, Η δημιουργία μιας παράστασης
14 σύντομες παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου


*Τετάρτη 27 Απριλίου  |19:00*
 Είσοδος ελεύθερη


Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου  (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).

14 επιλεγμένοι συμμετέχοντες δούλεψαν μαζί για 6 μήνες, και ο καθένας τους θα παρουσιάσει τη δική του σκηνοθεσία μιας σύντομης παράστασης. Το θέμα δόθηκε στην αρχή και ήταν κοινό για όλους: δύο ραψωδίες από την Ιλιάδα του Ομήρου, η Π και η Ρ. Παροτρύνοντας ακραία διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις, προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε το προσωπικό στίγμα του καθενός. Κυρίως, αναπτύξαμε βήμα –βήμα κάποια απαραίτητα τεχνικά εργαλεία για μια ολοκληρωμένη σκηνική δημιουργία. Ο κάθε ένας επέλεξε τη δική του προσέγγιση, τους ηθοποιούς και άλλους συντελεστές, την αισθητική και το περιεχόμενο της πρότασης του. Κατά το τέλος του σχολείου,  έγιναν συναντήσεις με καλεσμένους καλλιτέχνες από το χώρο της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας, των φωτισμών, του ήχου, οι οποίοι μας βοήθησαν πρακτικά στην δημιουργία μιας  ολοκληρωμένης εμπειρίας σκηνοθεσίας στη σφαίρα του μετα-δραματικού θεάτρου.

Το Bios, ενθαρρύνοντας το έργο των νέων δημιουργών, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εντάξει κάποια ή κάποιες από αυτές τις παραστάσεις, στον προγραμματισμό του για την επόμενη θεατρική περίοδο, 2016-17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular